GamingPC&Consoles

EA Sports a ieșit la cumpărat de licențe pentru înlocuitorul lui FIFA

După trei decenii de lansări anuale, seria de jocuri FIFA s-a încheiat odată cu lansarea celui mai recent titlu, la final de 2022. În mod natural, toată lumea s-a întrebat ce urmează pentru cei de la EA, iar răspunsul pare că a venit. Compania a ieșit la cumpărat de licențe, și printre campionatele de fotbal cu care a discutat se numără Premier League – prima ligă din fotbalul britanic.

Conform lui Mark Kleinman, reporter pentru Sky News, discuțiile dintre EA și Premier League au ca subiect principal un parteneriat pe șase ani. Valoarea acestei înțelegeri ar fi de 500 de milioane de lire sterline, o sumă de două ori și ceva mai mare decât actualul contract dintre cele două companii. Această majorare de preț înseamnă că liga de fotbal britanică nu va fi singura care va încerca să obțină cât mai mult de la publisher-ul de jocuri, astfel cred că vom discuta despre alte astfel de negocieri în viitorul destul de apropiat.

EA Sports FC schimbă regulile jocului

Toate mișcările astea vin în anticiparea următorului simulator de fotbal care se va numi EA Sports FC. Deși prețurile pentru licențiere vor fi mai mari, pe pagina oficială a jocului am văzut o mențiune interesantă: „…parteneriate exclusive cu Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A, MLS și multe altele.” Asta mă face să cred că Electronic Arts vrea să-și elimine concurența, fie că ea există sau nu.

Indiferent de cum va evolua povestea cu licențele (și nu văd cum ar putea merge rău), EA Sports FC va deveni singura experiență de fotbal virtual care merită luată în considerare; poziție pe care o ocupă în prezent FIFA. Doar că de data asta cei de la EA vor avea libertate completă în a decide ce și cum vor face cu următoarele jocuri. Dacă FIFA 23 este un etalon, ori un indicator ar lucrurilor ce urmează să se întâmple, eu sunt încrezător. Rămâne însă de văzut cum va reacționa producătorul la poziția unică pe care o are în piață, cu un competitor pe care nici nu trebuie să-l ia în considerare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button