PC&Consoles

EA închide serverele private pentru jocurile Battlefield mai vechi

Încă din 2014, un grup de voluntari cunoscuți sub numele de Revive Network au lucrat la a menține online servere private pentru Battlefield 2, Battlefield 2142 și Battlefield Heroes. De acum echipa va întrerupe acest efort, și asta din cauza unei cereri din partea celor de la Electronic Arts.

Echipa de la Revive Network scrie într-o notă pe site-ul lor:

Vom trece direct la subiect: echipa juridică de la Electronic Arts Inc. ne-a contactat și ne-a rugat frumos să nu mai distribuim și să folosim proprietatea lor intelectuală. Ca fani ai francizei, vom respecta aceste prevederi.

Jocurile mai vechi din seria Battlefield au fost o victimă a închiderii serviciului GameSpy din 2014, care a dezactivat infrastructura serviciului online pentru multe jocuri clasice de console și PC. Pentru a rezolva această problemă, Revive a distribuit versiuni modificate ale vechilor jocuri Battlefield împreună cu un launcher care permitea accesul la propria lor infrastructură refăcută a server-ului. Acest procedeu a început cu Battlefield 2 în 2014 și a fost extins pentru Battlefield 2142 anul trecut, și Battlefield Heroes acum câteva luni.

Ceea ce pare să fi atras atenția departamentului juridic de la Electronic Arts a fost distribuția de copii modificate a acestor jocuri. Într-o notă republicată de Revive pe site-ul lor, EA preciza:

Încetați să distribuiți copii ale jocurilor noastre și să ne utilizați mărcile comerciale, logo-urile și ilustrațiile pe site-urile dumneavoastră. Site-urile dumneavoastră pot induce în eroare cu ușurință vizitatorii, și să creadă că sunteți asociați sau afiliați cu EA – suntem singurii care pot purta eticheta „Official EA”.

Revive au afirmat că dețin peste 900.000 conturi înregistrate în total, inclusiv aproape 175.000 jucători pentru recentul adăugat Battlefield Heroes.

Abordarea EA este diferită de cea a celor de la Disney, care au colaborat recent cu GOG pentru a restaura suportul de multiplayer al jocului clasic Star Wars Battlefront 2. Această mișcare seamănă mai mult cu ce ar face Blizzard, care și ei au închis recent numeroase servere private care aveau ca scop de a restaura versiunile clasice ale lui World of Warcraft, așa cum era el acum aproape 10 ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button