GamingPC&Consoles

EA crede că se va descurca mai bine fără licența FIFA

Am vorbit anul trecut, prin Octombrie, despre cum FIFA și EA nu se mai înțeleg atât de bine, iar colaborarea dintre cele două companii va lua sfârșit. Astăzi vin cu o continuare a acelei povești, în urma unei declarații care a venit din partea CEO-ului EA, Andrew Wilson. Acesta a vorbit despre modul în care funcționează licențele și cum o schimbare de nume este chiar benefică pentru seria de jocuri.

Licența care le permite celor de la EA să folosească numele FIFA va expira în curând, mai exact după încheierea Campionatului Mondial 2022 din Qatar. Asta va marca finalul unei colaborări de aproape trei decenii între cele două companii. Chiar dacă următorul joc din serie va purta probabil numele de FIFA 23, spusele lui Wilson par să indice o despărțire:

Sunt de părere, deși aș putea fi puțin parțial, că brandul FIFA este mai recunoscut drept un joc video decât forma să reală de organ de conducere a fotbalului. Nu încercăm să ne dăm mari sau să fim aroganți. Chiar am muncit mult și am încercat să îi convingem pe cei de la FIFA care sunt planurile noastre pe viitor.

Practic, tot ce primim de la ei într-un an fără World Cup sunt cele patru litere de pe coperta cutiei, într-o lume în care mulți oameni nu mai văd carcasa întrucât cumpără jocul în format digital. Într-un an în care are loc World Cup, primim licența asupra competiției, dar pus în perspectivă, nu este chiar cel mai important lucru pentru noi. Avem 300 de alte licențe care ne oferă conținutul cu care jucătorii noștri interacționează cel mai mult.

În viitor am vrea să creștem franciza și mai mult, dar în mod ironic licența FIFA mai mult ne-a încurcat.

Conform celor spuse de Wilson, contractele de parteneriat pe care FIFA le are cu anumite companii limitează studioul din a dezvolta anumite moduri de joc și din a colabora cu mai multe branduri relevante. Spre exemplu, din cauza colaborării cu Adidas, anumite moduri de joc nu pot fi dezvoltate.

Bine, acum trebuie să ținem cont și de faptul că vorbim despre EA aici, deci nu mă încred întru totul în afirmațiile de mai sus. Ca jucător pasionat de FIFA, am observat evoluția francizei de-a lungul timpului și pot spune fără doar și poate că licențele au fost printre ultimele probleme pentru jocul ăsta. Anii de lene în care nu primeam decât niște kit-uri noi și transferuri, alături de accentul pus atât de puternic pe microtranzacții m-au făcut să mă îndepărtez de aceste jocuri și să le critic. Și știu că nu sunt singurul în situația asta.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button