GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

E3 2021 – Care sunt cele mai tari jocuri prezentate în cadrul evenimentului?

E3 2021 s-a încheiat și concluzia post-eveniment a fost în mare parte negativă. Prezentările unor studiouri mari au fost extrem de slabe și jocurile bune pe care le-am putut vedea sunt în număr destul de mic. Dar prin marea de titluri indie discutabile și actualizările neinteresante aduse de studiouri precum Ubisoft, au existat și câteva jocuri care merită menționate și pe care abia aștept să pun mâna odată ce vor fi lansate.

Forza Horizon 5 readuce adrenalina curselor arcade

Am spus-o de câteva ori și o voi spune în continuare: Microsoft a avut cea mai tare prezentare din cadrul E3 2021 și împreună cu Bethesda, a furat show-ul cum nicio altă companie nu a făcut-o. Iar titlul care mi-a atras cel mai tare atenția a fost Forza Horizon 5. După excelentul FH4 lansat în 2018, fanii deja începeau să fie curioși ce racer va apărea mai întâi pe Xbox Series X|S. Răspunsul nu a întârziat foarte mult, iar Forza revine cu o nouă intrare în serie și promisiunea celui mai mare joc de până acum.

Tiny Tina’s Wonderlands ne oferă mai mult din lumea lui Borderlands

Gearbox ne-a prezentat un spin-off al seriei Borderlands care se concentrează pe unul dintre cele mai iubite personaje din serie: Tiny Tina. După ce a apărut inițial in Borderlands 2, Tiny Tina a primit și un DLC dedicat, însă fanii au vrut și mai mult, astfel a luat naștere jocul de față. Și va folosi rețeta de succes din spatele francizei, cu grafică cel-shaded, co-op cu până la patru jucători și un dialog care este presărat cu umor negru de calitate și glume grosolane dar spuse atât de bine încât sunt amuzante. Aș fi cerut cam multe dacă întrebam și despre Borderlands 4, dar până atunci ne vom bucura de Tiny Tina’s Wonderlands.

Avatar: Frontiers of Pandora vrea să răzbune eșecul primului joc

Prezentarea Ubisoft a fost slabă, fără cine știe ce titluri populare și cu anunțuri care au inclus Rocksmith și Just Dance. Dar din toată plictiseala de eveniment, Avatar: Frontiers of Pandora a ieșit în evidență. Jocul este în lucru de vreo patru ani, iar în cadrul E3 2021 am putut să-l vedem pentru prima oară și trebuie să recunosc că arată foarte bine. Nu avem alte detalii în afară de trailer-ul de prezentare, însă a fost de ajuns încât să mă facă să vreau să-l joc. Este a doua încercare a celor de la Ubisoft să recreeze lumea din filmul lui James Cameron, după jocul lansat în 2009 care n-a reușit decât să plictisească criticii care au pus mâna pe el atunci.

Redfall este un shooter cu vampiri creat de Arkane

Revenim puțin la Microsoft pentru a vorbi despre finalul prezentării sale din cadrul E3 2021. Ultimul trailer pe care l-a prezentat compania din spatele lui Xbox a fost cel al lui Redfall, un shooter dezvoltat de Arkane, adică oamenii din spatele excelentelor jocuri Dishonored și Prey. Jocul va fi un co-op in care va trebui să supraviețuiești invaziei de vampiri folosindu-te de abilitățile unor eroi ceva mai neconvenționali. Și chiar dacă ideea nu este neapărat nouă, estetica jocului (tipică Arkane) reușește să amestece foarte bine stilul artistic cu elementele horror pentru a crea o experiență unică.

Metroid Dread readuce seria în atenția publicului

Pe lângă Microsoft, o singură prezentare a reușit să mai stârnească atenția spectatorilor și este vorba despre Nintendo. Și cum să îți surprinzi fanii mai mult decât cu anunțul unei noi intrări intr-o franciză foarte iubită? Astfel am primit un trailer de prezentare pentru Metroid 5… adică 4, dar care este cumva cinci. O să-i zic Metroid Dread că așa a fost prezentat la finalul trailer-ului și o să spun că deși nu sunt fan al jocurilor Nintendo, side-scroller-ul arată chiar bine și pare că oferă un gameplay clasic, care se bucură de performanța oferită de consola modernă a producătorului.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp este o surpriză plăcută pentru mine

Când eram puștan mă jucam destul de mult pe GameBoy Advance. Deși pasiunea mea cea mai mare era Duel Masters: Shadow of the Code, un alt joculeț care mi-a plăcut foarte mult pe atunci a fost Advance Wars. Nu a fost niciodată un titlu prea popular pe la noi, însă mie îmi plăcea la nebunie simplitatea gameplay-ului și stilul de anime relaxat, care mă trimitea cu gândul la Duel Masters și Pokemon. Și în cadrul prezentării Nintendo am primit un trailer pentru versiunea remasterizata a primelor două Advance Wars, ceea ce personal, a fost o surpriză plăcută. Nu știu câți dintre voi o să apreciați acest joc, dar eu abia aștept să pun mâna pe el și să mă târguiesc cu fetele lui Dan să-mi împrumute Switch-ul câteva zile ca să-l joc.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button