PC&Consoles

E-sporturile olimpice probabil vor deveni în curând realitate

Comitetul Olimpic Internațional a declarat în trecut că ar putea privi e-sporturile ca activitate sportivă.

Participanții la summitul Comitetului Olimpic Internațional au declarat:

E-sporturile competitive pot fi considerate o activitate sportivă, iar jucătorii implicați se pregătesc și se antrenează cu o intensitate care poate fi comparabilă cu cea a sportivilor din sporturile tradiționale. E-sporturile înregistrează o creștere puternică, în special în rândul populației tinere din diferite țări, și poate oferi o platformă pentru angajarea în Mișcarea Olimpică.

Desigur, toate acestea sunt valabile atâta timp cât aceste sporturi susțin valorile olimpice, precum anti-doping, pariurile și măsluirea meciurilor.

Vara trecută, co-președintele comisiei de licitație olimpice din Paris a declarat pentru Associated Press că vor avea loc discuții în vederea includerii jocurilor video în programul de Jocuri Olimpice din 2024 din Franța. Jocurile asiatice din 2022 au anunțat, de asemenea, e-sportul ca eveniment de medalie invocând includerea sporturilor electronice la Asian Indoor and Martial Arts Games din Asia, deși mai multe țări s-au retras de la evenimentele e-sports din acest turneu, invocând motive de sănătate, reglementarea deficitară și „preocupările legate de guvernare”.

Este totuși în continuare un subiect controversat, și probabil va mai trece mult timp până când marea majoritate vor accepta jocurile ca o formă de sport.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button