Tech&ITȘtiri

E oficial: Elon Musk pleacă de la șefia Twitter!

Ladies and gents, bine ați venit la cel mai nou episod din telenovela Musk-Twitter, serialul de care, să vă spun sincer, nici nu mă mai plictiseam. Dar, așa cum ai citit și în titlul articolului, acesta ar putea fi unul dintre ultimele episoade. E adevărat, Elon Musk a anunțat că a găsit un alt CEO pentru Twitter, iar atribuțiile sale în cadrul companiei vor fi reduse.

Avem multe lucruri de vorbit, așa că hai să le luăm pe rând și să începem cu prima parte: „Mă bucur să anunț că am angajat un nou CEO pentru X/Twitter. Ea va începe în 6 săptămâni.” Permite-mi să îți prezint o scurtă lecție de istorie. La finalul anului trecut scriam un articol despre cum același Elon Musk a postat un sondaj în care întreba utilizatorii Twitter dacă îl mai vor sau nu la șefia companiei. Rezultatul a fost unul… negativ pentru Musk, care a anunțat ulterior că va respecta întocmai opinia oamenilor.

Trebuie să recunosc că eram destul de sceptic atunci. Chiar nu mă așteptam ca cineva să dea 44 de miliarde de dolari pe o companie la care să renunțe așa. Și în timp ce nu am tocmai dreptate, nici Musk nu își ia mâinile de pe Twitter. A doua parte a anunțului vine cam așa: ”Rolul meu se va schimba în executiv și CTO (n.r. Chief Technical Officer), voi supraveghea produsul, software-ul și sysops.” Asta înseamnă că, chiar dacă nu mai deține cea mai importantă funcție din companie, acesta va juca în continuare un rol esențial.

Elon Musk nu a dat și numele înlocuitorului său, deci rămâne de văzut cine este persoana misterioasă. Oricine ar fi, tot Chief Twit (așa cum s-a autoproclamat Elon) se va ocupa de lucrul care chiar contează pentru o companie precum Twitter: partea software. Sunt curios să aflu identitatea femeii care este „suficient de nebună” încât să accepte această poziție.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button