Tech&ITȘtiri

Dyson lansează o pereche de căști …care purifică aerul pe care îl respiri?

GET OVER HERE!

Compania Dyson este faimoasă pentru invenția aspiratoarelor fără sac, lucru care a revoluționat industria de-a dreptul. Un lucru pentru care firma Dyson nu este faimoasă, însă, sunt căștile audio. Și uite așa se face că firma lansează o pereche de căști de… 950 de dolari. Dar nu sunt chiar orice căști tradiționale.

De menționat este faptul că Dyson a anunțat aceste căști la începutul anului, dar detaliile pe care le-au împărtășit au fost foarte puține. Acum avem detaliile cu privire la preț, autonomie și nu numai. Astea fiind zise, să trecem la treabă.

Pe lângă componenta audio despre care vom vorbi puțin mai jos, căștile Dyson Zone vin și cu un sistem de purificare al aerului care promite că blochează 99% din toate particulele dăunătoare (inclusiv cele mici de 0.1 microni), printre care și gaze nocive precum dioxidul de azot și dioxidul de sulf cu ajutorul unui filtru de carbon cu potasiu.

Compania a declarat că filtrul ar trebui schimbat o dată pe an pentru rezultatele cele mai bune. Pe lângă asta, durata de viață a bateriei este compromisă când activezi și modul de purificare al aerului. Fără această funcție activă, te poți aștepta până la 50 de ore de ascultare cu anularea zgomotului de fundal activă, grație bateriei de 2.600 mAh.

dyson casti

Lucrurile se schimbă dramatic atunci când vrei să respiri un aer mai curat, iar cele 50 de ore de autonomie se transformă în doar 4 ore. Și asta este pe setarea „low”, autonomia în treapta medie de funcționare scade la 2 ore și jumătate iar pe „high” scade la o oră și jumătate. Practic, trebuie să ai grijă când activezi funcția asta, pentru că s-ar putea să rămâi și fără aer curat, și fără muzică mai repede decât te-ai aștepta.

Acum trebuie să discut și despre elefantul din încăpere, și anume cum arată. Dacă te uiți doar la partea cu căștile, este oarecum în regulă. Au o formă rotundă, nu sunt deloc urâte și par să fie și confortabile pe deasupra, chiar dacă sunt ceva cam mari. Când adaugi în ecuație și „viziera”, așa cum o numesc cei de la Dyson, lucrurile se schimă radical.

Practic, cu acea vizieră montată te transformi în Sub-Zero din Mortal Kombat, iar cel mai mare dezavantaj al dispozitivului este probabil că te mai poți trezi din când în când strigând „GET OVER HERE!” pe stradă.

dyson scorpion

Lăsând gluma la o parte, nu știu cine și-ar dori să arate așa când merge pe stradă sau la muncă. Din perspectiva mea, este de-a dreptul odios și nu m-aș mira dacă nu aș vedea pe nimeni vreodată purtând așa ceva.

Apoi, e prețul. 950 de dolari este aproape dublul prețul unei perechi de AirPods Max, ca să nu mai zic de modele de la Sony sau Bose care (cel mai probabil) se vor auzi de multe ori mai bine decât ce oferă Dyson. Nu zic că vor fi niște căști rele, dar la banii ăștia, ai multe alte opțiuni mult mai bune, fără un gimmick ciudat și care te face să arăți dubios.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button