TECH

Dyson lansează o pereche bizară de căști care purifică și aerul

Nu știu ce ce îmi lasă impresia că provin din filmele SAW

Cred că ultima oară când am luat contact cu vreun produs Dyson a fost când mă chinuiam să-mi aspir smocurile de păr de prin birou. Da, e sezonul de năpârlire, și este normal să mai pun și eu osul la treabă, Și când credeam că am terminat cu Dyson pe săptămâna asta, iată că mi-a atras atenția o pereche de căști pe Bluetooth fix de la același producător.

Perechea se numește Zone și, pe lângă faptul că dispun de noise cancellation, au și un filtru care purifică aerul sub forma unui fel de măști magnetice. Este ceva pe cât de interesant, pe atât de dubios și, uh… București-friendly, dacă mă înțelegeți. Dyson va lansa oficial căștile în toamnă și momentan nu a oferit niciun detaliu în legătură cu prețul, greutatea sau autonomia căștilor Zone. Pentru început, trebuie să ne mulțumim cu faptul că dispozitivul reprezintă încercarea producătorului de a oferi niște căști care să ajute la reducerea poluării și a zgomotului de fundal.

Tehnologia Dyson la purtător

Dyson nu reinventează roata cu acel filtru de aer. În schimb, acesta se bazează pe tehnologia deja patentată a producătorului și vine într-o formă compactă și interesantă. Atunci când folosești Zone, fiecare cască suge aerul cu ajutorul unor mici compresoare, care-l purifică. Apoi, aerul este filtrat printr-un sistem de tuburi amplasate în vizorul ansamblului, pentru ca tu să-l tragi pe nas fără impurități. Spun vizor pentru că, tehnic vorbind, acesta nu face contact cu fața ca o mască tradițională. În schimb, acesta lasă un spațiu pe unde poate pătrunde aerul curat pe care tu îl respiri.

Casti Dyson

Vizorul este atașat magnetic de căști și poate fi coborât sub barbă dacă nu vrei să urli la interlocutorul tău și poate fi detașat dacă vrei pur și simplu să asculți muzică la căști fără să te faci de râs. Alternativ, dacă porți filtrul, acesta este capabil de mai multe moduri de acțiune pentru diferite activități. De exemplu, dacă urci niște scări, vei respira automat mai repede, ergo ai nevoie de o cantitate mai mare de aer. De aceea, căștile dispun de niște setări inteligente care folosesc accelerometre pentru a ajusta airflow-ul. La final, Dyson menționează că Zone poate filtra până la 99% din impuritățile regăsite în aerul pe care-l respirăm, dar filtrul va trebui înlocuit cam la un an, în funcție de utilizare.

Casti Dyson

Hai să vorbim puțin și despre ceea ce ar trebui să facă niște căști, adică să redea muzică și apeluri. Noise Cancellation-ul se bazează pe izolearea pasivă a zgomotului (datorită design-ului căștilor) și activă, printr-un set de microfoane speciale. Căștile de la Dyson au trei astfel de trepte ANC. Primul este activat default atunci când vizorul cu filtru este tras pe față. Dacă îți cobori vizorul pentru a vorbi, ANC-ul se dezactivează automat, iar modul transparency estompează zgomotele cele mai regăsite în aglomerații: mașini, claxoane, sirene etc. Încărcarea se face prin USB-C și partea mișto este că Zone pot fi conectate și la aplicația Dyson Link, cea care îți oferă informații detaliate despre calitatea aerului pe care-l respiri.

Pare o idee interesantă și practică, însă nu știu cât de comode ar fi aceste căști. În primul rând, arată de parcă ai scăpat dintr-un film SAW. În al doilea rând, par foarte grele și incomode, dar cine știe, poate bucureștenii și ploieștenii ar fi mai protejați de poluarea din orașe cu ajutorul Dyson.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button