PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

DualSense ar putea avea o durată de viață de doar 417 ore

Chiar dacă vine cu funcții noi și interesante care să îmbunătățească experiența de gaming, DualSense nu este un controller lipsit de imperfecțiuni, iar problema drifting-ului de pe joystick-uri explică cel mai bine asta.

Comunitatea posesorilor de console se confruntă adesea cu această problemă atât de răspândită. De la Xbox și până la Nintendo Switch, drifting-ul pare să infecteze joystick-urile ca un virus. Din păcate, acesta este călcâiul lui Ahile și în cazul lui DualSense pentru PS5.

Un videoclip interesant de la iFixit explică în detaliu acest aspect. Efectuând disecția, se observă că, în ciuda caracterului său de hardware next-gen, DualSense încorporează pur și simplu același joystick hardware ca și celelalte controller-e pentru celelalte console. Cel de PS4, cel de Switch, chiar și cel de Xbon One Elite.

Practic, acest tip de module funcționează perfect aproximativ 417 ore. Dacă treci de pragul ăsta, există șanse mari ca joystick-urile să înceapă să scârțâie și să afecteze sesiunile de gaming. Pe lângă hardware-ul încorporat, și impuritățile pot contribui la deteriorarea acurateții și la infectarea cu virusul drifting-ului, deci atenție la pufuleți și la biscuiți.

iFixit propune trei soluții prin care să-ți poți vindeca dragul DualSense. Fie îl repari tu sau un meșter priceput, fie te folosești de garanție, fie îți cumperi altul, și aia e. În orice caz, videoclipul explică în detaliu mecanismul din spatele controller-ului și te ajută să îți faci o idee cu privire la factorii care influențează performanța acestuia.

Și nu, să ai un DualSense perfect sănătos pentru doar 417 ore nu e prea bine. De exemplu, dacă te-ai juca timp de două ore pe zi Call of Duty Warzone, controller-ul ar începe să gâfâie după vreo șapte luni.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button