Gaming

Se pare că un nou DOOM și/sau Quake se află în dezvoltare

id Software a clarificat adesea faptul că are multe idei pentru francizele DOOM și Quake, iar acum brainstorming-ul pare să fi dat roade. Indiciile recente subliniază o posibilă renaștere a cel puțin uneia din cele două serii emblematice și nu pot spune decât că sunt plăcut surprins și optimist.

Ce-i drept, id Software a mai încercat revitalizarea sfântului Quake prin lansarea dîn 2017 a lui Quake Champions. Un an mai târziu, acesta a devenit free-to-play, însă a fost privit ca un joc mediocru, un titlu care nu s-a bucurat de succesul pe care-l anticipau dezvoltatorii. Mie mi-a plăcut și încă îmi place, îl joc în continuare și-l consider un membru decent al nebuniei începute în urmă cu 26 de ani.

Toate ca toate, dar nostalgia este cruntă și poporul își dorește un joc bine făcut sau care să ofere cel puțin o premisă atractivă. Astea s-ar putea să fie puse în mișcare dacă ne luăm după mențiunile de pe site-ul Zenimax. Acolo sunt listate poziții precum cele de Tools Programmer, iar candidatul cu pricina va fi recrutat pentru a lucra la „francize celebre precum DOOM și Quake”.

Zenimax jocuri noi DOOM si Quake

Quake sau DOOM? Care este cel mai dorit?

Aici, lucrurile sunt puțin confusing. Cu câteva săptămâni în urmă, erau zvonuri doar despre DOOM. Cum adică? O serie care și-a primit noul membru în 2020 să se grăbească deja în a întâmpina încă un titlu? Ciudat. Pe de altă parte, Quake a cam suferit de „deficit de atenție”, fiind într-un fel neglijat.

Actualizările de pe site-ul Zenimax aduc în discuție ambele francize, deci este posibil ca ambele nume să fie în lumina reflectoarelor cât de curând. Bag mâna în foc pentru DOOM că va primi mai degrabă un spin-off, un remaster, ceva. Sau poate ceva destinat în exclusivitate șoarecilor de laborator, pentru că de ce nu? Sunt mai entuziasmat în legătură cu celălat mușteriu, totuși. Deși id Software încă nu a menționat ceva public despre Quake, dezvoltatorii nu au încetat să organizeze în fiecare an QuakeCon deci poate,poate, vom fi surprinși cu un teaser sau un anunț surpriză în cadrul viitoarei ediții a evenimentului.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button