PC

Domeniul Google.com a fost achizitionat de un fost angajat al companiei

Este un fapt universal acceptat ca tot ceea ce are legatura cu Google, apartine companiei si nimeni si nimic nu poate contesta asta. Din pacate acest mit a fost daramat de un fost angajat Google, Sanmay Ved, acesta reusind sa cumpere domeniul Google.com.

Pe cat de senzationala suna stirea, Ved nu a fost foarte mult titularul site-ului celor de la Google, acestia sesizand problema, Google.com revenind dupa doar un minut inapoi la titularul de drept, dar este ironic ca un astfel de domeniu sa poata fi cumparat de un user oare care.

Ved a relatat site-ului Business Insider cum a decurs intregul incident, incident care se pare ca a survenit in urma unei crize de pliciseala in care cauti retete de cartofi prajiti pe Google si ajungi sa citesti pe Wikipedia despre mecanica cuantica. Se pare ca Ved cauta intr-o seara pe Google Domains, site-ul care permite cumpararea de adrese de website, acesta observand ca domeniul Google.com este disponibil si mai mult se poate achizitiona.

Cat a platit pentru cel mai accesat site din lume Sanmay Ved? Doar 12 dolari! Mai interesant este un alt element, faptul ca acesta a primit o serie de emailuri interne apartinand Google, pe care acesta evident le-a raportat echipei de securitate Google. Dar, acesta a avut controlul celui mai mare site din lume pentru un minut, mai exact toate tool-urile de webmaster, un individ rau intentionat putand sa inghenunchieze compania.

[Businessinsider.com]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close