FilmeRSS PaginaDeMedia

Disney Plus începe să șteargă secvențe din serialele „violente” de la Marvel

Ahh, my daily trigger fuel. Nu știu dacă vă mai amintiți, dar mai multe seriale Marvel de pe Netflix au fost date jos de pe platformă pentru a se alătura suitei de producții găzduite de serviciul Disney Plus. Astfel, seriale ca Iron Fist, Jessica Jones, Daredevil, The Punisher, Luke Cage și crossover-ul The Defenders nu mai pot fi găsite în altă parte, decât dacă faci schema aia cu Pirații din… Caraibe.

Și după ce Comitetul de Părinți din Statele Unite s-a luat de cei de la Disney pentru că platforma lor family-friendly promovează astfel de seriale violente, corporația lui Mickey Mouse pare să fi luat cea mai aiurită decizie din ultima vreme. Deci, nu contează că noutăți ca Moon Knight colcăie (spre satisfacția mea) de F-words, bătăi și personaje cu probleme la mansardă, Disney a ținut morțiș să editeze anumite secvențe din The Punisher și Luke Cage.

Accentul cade cu precădere asupra epopeii lui Frank Castle, interpretat de John Bernthal. Primul sezon din The Punisher a fost absolut fenomenal, iar al doilea, deși oarecum mai slăbuț, avusese o secvență importantă pentru orice fan Marvel, adică un tribut adus lui Stan Lee, unul din oamenii fără de care Marvel nu ar fi existat în toată gloria sa. O să menționez fără spoilere că, la finalul celui de-al doilea sezon, intitulat The Whirlwind, tributul adus regretatului autor (In Loving Memory of Stan Lee) a fost eliminat din simplul motiv că e cam de prost gust să-l asociezi pe Stan Lee cu un asemenea antierou violent. În mod similar, și Luke Cage a fost curățat de tributul adus actorului Reg E. Cathey, cel care a interpretat rolul figurii paterne pentru eroul eponim al serialului.

Marvel seriale Disney Plus

Well, Marvel nu se rezumă doar la supereroi care-și pun chiloții peste pantaloni și se bat cu Ultron, ci oferă și un catalog de titluri mai mature, sub diferite imprint-uri și storyline-uri. Unele au fost gândite de Stan Lee, altele nu, dar mișcarea asta începută de Disney este extrem de dezamăgitoare și un exemplu de superficialitate care te face să-ți pierzi speranța în serialele și filmele de astăzi. Ce va urma? Cenzuri peste cenzuri și multe *beep*?

Eh, culmea, restul serialului a rămas în mare parte neschimbat, la fel ca restul suitei de titluri R-rated. De unde paradoxul ăsta? Chiar nu-mi pot da seama, mai ales din moment ce lucrurile încep să miște și personaje din serialele cu pricina fac primii pași timizi și apar în proiecte MCU coordonate aproape în totalitate de Disney. Chestii ca Daredevil, Iron Fist și The Punisher încă se bucură de un public măricel, iar decizia asta a companiei de a le edita fără nicio noimă este foaaarte curioasă.

Disney Plus

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button