Filme

Disney Plus este „certat” de părinți din cauza serialelor violente Marvel

Știm deja că Disney cumpără și distruge totul, dar serviciul său de streaming face o treabă bunicică în a-ți oferi conținut cât de cât de calitate: producții Marvel și Star Wars, National Geographic și așa mai departe. Iar de când Mickey Mouse a cumpărat Marvel, era doar o chestiune de timp până când seriale și anumite filme cu specific să fie lansate și vizionate. Asta a atras și decizia de a scoate anumite seriale Marvel de pe Netflix pentru a le introduce în noul hub principal.

Desigur, în Marvel nu totul este flowe-power, astfel încât seriale ca Daredevil, The Punisher, Jessica Jones, Luke Cage, The Defenders și Iron Fist sunt destinate mai degrabă publicului adult. Și în ochii unora nu este bine să asociezi o companie family friendly cu un astfel de conținut. Și asta i-a determinat pe tăticii și mămicile din  Parents Television Council să-i atace ce pei de la Disney. Comitetul avertizează compania că găzduirea unor astfel de seriale violente ar putea distruge brandul Disney.

De mai bine de 98 de ani, Walt Disney Company a fost sinonim pentru conceptul Family Friendly și nu pot să mă gândesc la o altă companie din istoria Americii care să-și clădească succesul și să scoată bani atât de cinstit și binemeritat  de pe spatele părinților și al familiilor[…]platforma Disney Plus a pornit de la ideea logică a unui serviciu de streaming family-friendly, iar părinții au avut încredere în Disney să facă fix asta.

Seriale Marvel scoase de pe Netflix si puse pe Disney plusEste foarte neobișnuit pentru Disney să adauge programe clasificate TV-MA și R pe platforma sa, într-o încercare ostentativă de a-și crește audiența. Acum ce-o să mai urmeze, show-uri live de striptease în Fantasyland la Disney World?!

Uhhh, ok? Nu e ca și cum Marvel a devenit acum parte din lumea șoricelului și mi se pare logic (deși cam meh) să aduni toate producțiile cu pricina în îmbrățișarea unui singur hub. În plus, Disney Plus își va actualiza setările pentru controlul parental în cursul săptămânii viitoare, fix odată cu lansarea serialelor în cauză. Părinții vor putea activa o setare care blochează automat conținutul clasificat TV-MA și/sau R sau se vor putea folosi de introducerea unui cod PIN. Deeeci, cam multă zarvă pentru nimic, oricât de nemulțumit aș fi de tendințele dezgustătoare ale unor companii ca Disney sau Amazon să pompeze aberații bazate pe niște universuri de renume.

La polul opus, seriale ca Daredevil și Punisher sunt geniale și printre puținele producții Marvel care aduc pe micile ecrane poveștile unor personaje cunoscute, dar mai puțin evidențiate, adică și alte povești în afară de Avengerii suprasaturați.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button