ȘtiriTech&IT

Dimensity 9300, alternativa MediaTek pentru SD 8 Gen 3, lansată oficial

Am aflat deja, neoficial, despre performanțele Dimensity 9300 primele teste de performanță conturând o alternativă solidă pentru Snapdragon 8 Gen 3.

Acum că entuziasmul din jurul lansării Qualcomm s-a mai temperat a venit timpul ca și Mediatek să dea cărțile pe față, dezvăluind cel mai ambițios chipset de până acum pentru telefoane high-end.

Principalele caracteristici MediaTek Dimensity 9300:

  • Proces de fabricație TSMC pe 4 nm de a treia generație
  • CPU octa-core cu design „All Big Core”: patru nuclee ARM Cortex-X4 cu viteze de până la 3,25 GHz + patru nuclee Cortex-A720 la 2,0 GHz, optimizate pentru eficiență.
  • Suport pentru ecrane mai rapide: dispozitivele cu Dimensity 9300 pot avea ecran WQHD la 180 Hz și 4K până la 120 Hz. Sigur este prezent și suportul pentru dispozitive cu două ecrane (ex. telefoane pliabile)
  • Conectivitate 5G fără întreruperi : modemul 5G R16 acceptă 4CC-CA Sub-6GHz și 8CC-CA mmWave cu tehnologia MediaTek UltraSave 3.0+ pentru o eficiență energetică îmbunătățită.
  • Memorie rapidă : Dimensity 9300 acceptă memorie LPDDR5T de 9600 Mbps, cea mai mare viteză disponibilă în prezent.

O altă noutate pentru Dimensity 9300 este procesorul de imagine AI-ISP cu consum de energie redus și în mod HDR permanent activ până la rezoluție 4K la 60 fps. Cip-ul suportă și un mod de filmare cinematografic 4K la 30 fps, cu urmărire bokeh în timp real, precum și Reducerea zgomotului AI 4K și procesarea AI a fotografiilor și videoclipurilor RAW. De asemenea, MediaTek a confirmat că Dimensity 9300 suportă formatul Ultra HDR, nou adăugat în Android 14.

La partea de conectivitate, Dimensity 9300 se poate lăuda cu viteze Wi-Fi 7 de până la 6,5 ​​Gbps și tehnologia MediaTek Xtra Range, pentru o conexiune mai bună în rețelele cu acoperire slabă.

Pentru jocuri, avem cel mai nou GPU dezvoltat de ARM, Immortalis-G720, descris drept cu 46 % mai rapid decât soluția inclusă cu predecesorul Dimensity 9200.

MediaTek precizează că primul smartphone echipat cu chipset-ul Dimensity 9300 va fi disponibil până la sfârșitul anului 2023 însă fără a nominaliza un model anume. Aproape sigur acesta va fi un model destinat pieței din China, cum ar fi seria Vivo X100 și X100 Pro.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button