GamingRSS PaginaDeMedia

Diablo 4 și dilema realismului – Personajele sunt primele vizate

Una din cele mai severe critici aduse la adresa lui Diablo 3 a fost legată de design-ul prea cartoonish și colorat al lumii și al personajelor. Veteranii și nostalgicii de pretutindeni plâng după atmosfera gotică și intunecată insuflată de bunul și bătrânul Diablo 2, iar Blizzard știe că pășește pe teren minat din punct de vedere stilistic.

Pe măsură ce Diablo 4 se apropie de stadiul final, mulți fani sunt curioși, dacă nu îngrijorați în ceea ce privește direcția artistică pe care Blizzard o va apuca. Artiștii John Mueller, Arnaud Kotelnikoff și Nick Chilano oferă câteva explicații interesante, care rolul de a bune în balanță viziunea dezvoltatorilor și așteptările fanilor.

Artiștii sunt reticenți să se bazeze aproape în exclusivitate pe realism, întrucât aceștia consideră că personajele ar părea mult mai monotone, fără iasă în evidență cu nimic, fapt care nu corespunde filosofiei practicate de Blizzard Entertainment.

Am vrut să ne folosim de cele mai performante unelte și tehnici [pentru asigurarea realismului], dar ne-am temut să ne îndreptăm prea mult spre realism, în sensul că această dependență nu ar mai fi oferit acea experiență artistică unică despre care credem că este esențială pentru un joc Blizzard. Nu am vrut ca personajele noastre să pară simplul produs al graficii prodedurale sau să fie prea generice din cauza realismului excesiv.

De fapt, unul din punctele-cheie aduse de noul update care pregătește terenul pentru Diablo 4 este sistemul de character customization. Acesta le va de jucătorilor posibilitatea de a-și echipa eroul cu o sumedenie de armuri și obiecte vestimentare, alături de un sistem foarte detaliat pentru alegerea trăsăturilor fizice, de la față și până la corp.

Procesul este însă unul complicat, pentru că artiștii trebuie să vadă cum anume vor arăta respectivele materiale în diferite condiții de iluminare pe parcursul aventurilor din Diablo 4. Aceștia spun că jocul va avea într-adevăr un grad ridicat de realism, pentru care vor trebui respectate mai multe reguli și principii, cum ar fi metoda PBR (physically-based rendering), iar artiștii trebuie să se asigure că fiecare element vestimentar al fiecărui personaj din Diablo 4 respectă PBR-ul, fie că este vorba despre medii foarte luminate sau dungeon-uri întunecate.

În ceea ce privește seturile de armuri propriu-zise, acestea vor fi prezentate în două varriante, după cum exemplifică seturile pentru Rogue și pentru Barbarian:

Blizzard a publicat și o serie de videoclipuri care prezintă detaliile impresionante ale seturilor purtate de eroii din Diablo 4 și cum se comportă acestea în timpul mișcărilor și în interacțiunea cu mediile luminate diferit:

Da, cu toții putem observa eticheta imensă care denumește caracterul de model pre-alpha, dar nu pot să neg faptul că Diablo 4 pare foarte arătos în momentul de față. Da, sunt multe alte aspecte pe care Blizzard trebuie să le ia în calcul, cum ar fi, nu știu, povestea și lumea întreagă a jocului?! Din păcate nu există nici urmă de vreo dată de lansare concretă, iar 2022, poate chiar 2023, ar putea fi cele mai sigure presupuneri momentan.

Dar hei, eu încă mai am grinding de făcut prin Diablo 3, iar cine suferă de o nostalgie cruntă poate apela la dragul Diablo Întâiul de pe GOG sau poate aștepta Diablo 2 Resurrected, care se lansează toamna aceasta, pe 23 septembrie.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button