GamingMobileȘtiri IT

Dezvoltatorul lui Pokemon GO trebuie să plătească $1,5 milioane

Niantic, studioul responsabil pentru dezvoltarea jocului de mobil Pokemon GO, va plăti aproape 1,6 milioane de dolari pentru a soluționa un proces de acțiune la nivel de clasă în jurul unui eveniment dezastruos de aniversare din Chicago, care a lăsat aproximativ 20 000 de participanți fără acces la jocul pe care au venit să-l joace.

Acest lucru este conform celor spuse de TechCrunch, care a văzut documente depuse la Cook County Circuit Court.

În timp ce Niantic a acuzat inițial rețelele de trafic de date aglomerate pentru multe dintre problemele întâmpinate de jucătorii din Grant Park la Pokemon Go Fest din iulie anul trecut, compania a rambursat rapid biletele la eveniment și s-au grăbit să ofere monezi din joc drept scuze pentru problemele provocate. Propunerea de decontare în valoare de 1.575 milioane de dolari ar acoperi costurile suplimentare de călătorie cum ar fi „costurile pentru bilete de avion, costurile hotelului, până la două zile de taxe de parcare, închirieri auto, kilometri și taxe„, potrivit TechCrunch. Solicitanții vor trebui să dovedească că au făcut check-in la eveniment prin intermediul aplicației Pokemon Go și să oferă chitanțe pentru cheltuieli de peste 107 dolari.

În urma eșecului evenimentului de la Chicago, Niantic a anulat planurile pentru un tur european similar, spunând că dorea să „garanteze cel mai bun gameplay cu putință” pentru participanți. Compania a lansat de atunci evenimente obișnuite, mai mici, numite „Community Day”, care încurajează jucătorii să se adune în anumite locații din întreaga lume pentru recompense și bonusuri speciale în joc.

Costurile reprezintă mai mult un strop într-o căldare pentru un joc care se estimează că a atins aproximativ 1,8 miliarde de dolari în veniturile estimate până la sfârșitul anului 2017. Și Niantic continuă să introducă noi caracteristici pentru milioane de oameni care continuă să joace în mod regulat. Sperăm doar că acești jucători să acorde atenție traficului înconjurător.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button