GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Deus Ex nu este chiar atât de mort

Pe la începutul anului s-a ivit vestea prin industrie că Deus Ex ar avea ceva probleme pe la Square Enix, seria fiind pusă pe butuci în timp ce compania se concentrează pe alte proiecte, precum un nou titlu marca Avengers, licențiat de la Disney.

Acum că anul se apropie de final, a venit timpul ca Square Enix să adreseze zvonul, chiar infirmând noțiunea că Deus Ex ar fi fost îndesat într-un dulap cu o fereastră mică, deschisă, de care atârnă o cravată roșie și o pereche de mânuși. Yosuke Matsuda, CEO al Square Enix, a dezvăluit că nu a fost vreodată un anunț din partea companiei că seria Deus Ex ar fi ieșit permanent din calendarul de producție al companiei… dar pentru următorii ani tot nu veți vedea vreun nou joc din serie.

Motivul este cam același specificat și în zvonul de la începutul anului. Studioul Eidos Montreal se ocupă în acest moment de alte proiecte, iar compania nu are resurse infinite. Așa că a trebuit să fie făcută o alegere. Să se concentreze pe Deus Ex mai departe… sau pe ceva care chiar ar putea fi profitabil.

Matsuda n-a formulat problema astfel, dar dacă Mankind Divided s-ar fi ridicat la nivelul așteptărilor, atunci n-ar fi încăput prea mult dubiu în ceea ce privește începerea producției la o continuare, în special dacă luăm în considerare că jocul se termin din topor. A fost practic tăiat în două și lansat pe bucăți, doar că pentru a doua parte va trebui să așteptați probabil încă 5-6 ani pentru anunțul său, și încă vreo 2 pentru lansare. Asta dacă nu cumva are să intervină încă un reboot.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button