TelefoaneTech&IT

Funcția de detectare a accidentelor de pe iPhone 14 funcționează perfect… într-un roller coaster!

Noua funcție de detectare a accidentelor auto de pe iPhone 14, gândită pentru a alerta autoritățile în caz că ai fost implicat într-un astfel de eveniment, are un efect secundar neașteptat. Diferite secții de poliție din Statele Unite au primit o notificare de genul, iar când un echipaj a ajuns la locul indicat de coordonatele trimise de telefon, ei au descoperit că utilizatorii se dădeau, de fapt, într-un rollercoaster.

Un astfel de apel a fost publicat de un jurnalist Wall Street Journal pe Twitter. În timp ce mesajul automat care conține coordonatele și faptul că cineva ar putea fi implicat într-un grav accident reda, pe fundal se pot auzi țipetele celor care se află în carusel. Tot mai mulți purtători de cuvânt ale secțiilor de poliție aflate în vecinătatea parcurilor de distracții spun că majoritatea alertelor primite prin intermediul funcției celor de la Apple sunt alarme false, provocate de zgomotul și de forțele la care senzorii telefonului sunt supuși în timpul cursei.

Funcția a fost testată și de un creator de conținut de pe YouTube, care a distrus intenționat o mașină pentru a vedea dacă poate, sau nu, telefonul să îți salveze viața. Mai multe detalii aici.

Să-ți iei telefonul cu tine când te dai într-un rollercoaster nu a fost niciodată o idee bună, iar riscul ca dispozitivul tău să sune la poliție sau la salvare este încă un motiv în plus să-l lași undeva înainte. Dacă vrei totuși să-l iei cu tine, poți activa modul avion, care blochează această funcție. Astfel, rămâne doar riscul ca noul tău iPhone 14 de sute de euro să-ți cadă din buzunar sau din mână și să se spargă în mii de bucățele, pe jos.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button