TelefoaneTECH

Un creator de conținut pe YouTube distruge o mașină pentru a testa noua funcție de urgență a iPhone 14

După cum probabil știi, dacă nu ai fost plecat pe o insulă pustie în ultima lună, noile telefoane de la Apple sunt deja disponibile la noi și se stă la propriu la coadă pentru ele. iPhone 14 vine cu o listă ceva mai mare de funcții față de iPhone 13, printre care și câteva extrem de interesante: conexiunea la satelit și detecția accidentelor.

Aceasta din urmă îți poate salva viața, dacă funcționează corect. Combinând date de la giroscop, senzorii de accelerație gravitațională, GPS și alți senzori, sistemul  detectează când ești implicat într-un accident de mașină și apelează serviciile de urgență. Sistemul, care este prezent și pe noul Apple Watch, se activează automat dacă după ce detectează impactul, nu interacționezi cu dispozitivul pentru a certifica faptul că ești ok. Complexitatea lui reduce extrem de mult probabilitatea ca acesta să se declanșeze când nu e cazul, și asta deja a fost testat de mulți, prin aruncarea, lovirea sau maltratarea lui iPhone 14 în diverse situații.

Bun, dar în cazul unui accident real, chiar funcționează? Bineînțeles că creatorii de conținut de YouTube abia așteptau o astfel de provocare. Era doar o problemă de timp să avem parte de primele experimente în acest sens. Și iată că a trebuit să așteptăm doar câteva zile. Oamenii din spatele canalului TechRax au luat un Mercury Grand Marquis, l-au modificat astfel încât să poată fi comandat de la distanță și l-au trimis direct într-un morman de fiare vechi.. pentru știință! Evident, au filmat absolut tot procesul, iar rezultatul experimentului este unul foarte clar: dacă fixezi un iPhone într-un Mercury Grand Marquis care se lovește cu viteză de chestii, funcția de detecție a accidentului funcționează perfect!

Ok, este departe de a fi un test științific: experimentul este făcut pe câmp, repetabilitatea nu este grozavă datorită naturii obstacolului în care intră mașina testată, iar numărul de eșantioane este… unu. Asta ca să nu mai vorbim despre placa de skateboard folosită ca parte a sistemului de direcție.

În schimb, experimentul capturează esența clipurilor YouTube: este foarte distractiv, îți stimulează imaginația și te învață lucruri noi despre dispozitivele din jurul tău. Cum ar fi că ești mai în siguranță cu un iPhone 14.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button