MORE

Detalii despre ASUS ROG GX700

Update 4.03.2016: Am obtinut ASUS RoG GX700VO in toata gloria lui pentru teste si review, va invitam sa-l cititi.

Inca de la IFA, laptop-ul de gaming ASUS ROG GX700 a reusit sa atraga foarte multa atentie din cauza solutiei sale neconventionale de racire, folosind o extensie in care sunt amplasate radiatoare. Acum avem detalii complete despre acest sistem inedit.

ASUS ROG GX700 se foloseste de un Intel Core i7 6820HK, un procesor Skylake cu 4 nuclee si 8 fire de executie, o frecventa standard de 2.7GHz si turbo de 3.7GHz. Acest procesor are un TDP maxim de 45W, jumatate din capacitatea termica a unui procesor complet deblocat din aceeasi serie, dar numai cu 20W sub varianta care nu suporta overclock, asa ca nu este atat de departe, in termeni de putere, de un echivalent de pe desktop.

Ecranul are 17.3 inch, fiind de tipul IPS cu G-Sync activ, iar ca standard are o rezolutie de 1920×1080, dar avand in vedere restul configuratiei, puteti opta pentru un panou care suporta 4K si G-Sync.

Sistemul suporta pana la 64GB de memorie RAM, are doua SSD-uri de 512GB pe PCI-E pentru stocare, un numar mare de optiuni de conectare, o tastatura anti-ghosting iluminata, si foarte important, o placa video GTX 980 cu 8GB de memorie GDDR5.

AsusGX700

Este placa video completa, Nvidia gasind un mod prin care sa ingramadeasca mamutul intr-un circuit suficient de mic incat sa incapa intr-un laptop. Iar conform machetei de mai sus, atat procesorul cat si placa video sunt racite folosind blocuri de cupru care vor dirija lichidul catre sistemul de transfer termic amplasat in spatele aparatului, unde se afla doua radiatoare, fiecare cu propriul ventilator.

Acest sistem pare sa fie demontabil, in absenta sa functionand ventilatoarele consacrate pe care le gasiti de obicei intr-un laptop. Dar daca faceti asta, va puteti astepta ca ASUS ROG GX700 sa se incalzeasca mai mult ca de obicei.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button