MORE

Descompunerea pe bucăți a lui Apple Watch Series 3 dezvăluie puține surprize

După ce ieri v-am povestit despre ce se regăsește în interiorul lui iPhone 8, acum este rândul lui Apple Watch Series 3 să fie făcut bucăți de cei de la iFixit.

Ținând cont că noul dispozitiv ce tocmai a fost lansat se aseamănă foarte mult cu predecesorul său (cu excepția unui punct roșu), nu ar trebui să fie o surpriză faptul că nici interiorul nu este tocmai diferit. Există o nouă gamă de cipuri RF, care probabil se ocupă de conexiunea LTE, și o bobină de încărcare modificată pe alocuri pentru a suporta încărcarea wireless de tip Qi. În afară de aceste diferențe, amplasarea componentelor este în mare parte aceeași care se regăsește și la modelul anterior Series 2.

iFixit confirmă că bateria lui Apple Watch Series 3 este totuși puțin mai puternică: este vorba despre un model de 1,07 Whr, care oferă un spor de 4% față de cel de 1,03 Whr din Series 2. Este o îmbunătățire aproape nesemnificativă, dar orice plus de energie este binevenit, ținând cont de cât de mult este solicitată bateria de către conexiunea celulară. Din moment ce Apple Watch Series 3 nu este cu mult mai gros decât Series 2, probabil Apple a optimizat eficiența cipurilor din dispozitiv pentru ca bateria să poată oferi suficientă durată de funcționare.

În afară de aceste detalii, iFixit a mai observat că deși folosirea unui altimetru barometric reprezintă o noutate pentru Apple Watch Series 3, nu este totuși pentru prima oară când acesta este inclus într-unul din dispozitivele companiei. Descompunerea lui Series 2 de anul trecut a dezvăluit de asemenea prezența unui barometru, doar că aparent nu i se cerea să facă la fel de multe lucruri ca acum.

Interesant este faptul că iFixit nu menționează nimic despre noul cip wireless W2, nici nu precizează exact ce firmă a produs modem-ul LTE. Bloomberg a declarat în trecut că Intel ar aproviziona Apple pentru aceste componente, dar Apple nu a confirmat acest zvon.

Toate acestea fiind spuse, iFixit îi dă noului Apple Watch Series 3 nota 6 din 10 la capitolul ușurință în reparare, aceeași notă pe care a dat-o și lui iPhone 8. Site-ul afirmă că deși înlocuirile ecranului și a bateriei pot fi relativ ușor realizate, alte reparații au un grad de complexitate ridicat. Mai jos puteți vedea câteva poze, iar dacă doriți mai multe detalii, puteți arunca un ochi aici.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button