Telefoane

iPhone 8 desfăcut, dificultate medie de reparare

Au apărut deja pe net clipuri care testează rezistența lui iPhone 8 la diverse obiecte ascuțite și condiții extreme. Acum este timpul să vedem cum arată și pe interior. Ca în fiecare an, iFixit s-a îndeletnicit cu făcutul bucăți al celui mai nou smartphone lansat de Apple.

Noul iPhone 8 tocmai ce a devenit disponibil, iar informațiile prezentate de iFixit ar putea fi de ajutor celor care doresc să-și repare singuri telefonul. Pe o scară de la 1 la 10 (10 fiind cel mai ușor de reparat), iPhone 8 a primit nota 6, ceea ce-l face destul de mediocru la acest capitol, având cu un punct mai puțin decât a avut iPhone 7 Plus anul trecut.

Există două componente care au cea mai mare șansă să necesite intervenții, display-ul și bateria. Deși sunt necesare ustensile speciale și ceva experiență cu astfel de lucruri, accesul la aceste două componente se face destul de ușor. Începând cu acest an, noile modele de iPhone pot folosi wireless charging, iar asta înseamnă că portul Lightning va fi mai puțin solicitat; un lucru bun, ținând cont că în anii anteriori acesta era unul dintre primele lucruri care cedau.

Izolațiile împotriva apei și a prafului complică lucrurile. Totuși prezența lor este benefică, deoarece scad drastic șansele de a avea nevoie de o reparație din cauza daunelor provocate de apă. Contectorul baterei are prinderi comune, dar sunt necesare până la 4 tipuri de șurubelnițe pentru a efectua majoritatea reparațiilor.

În timpul prezentării oficiale, Apple a afirmat că la construcția lui iPhone 8 este folosită cea mai dură sticlă folosită vreodată pentru un telefon inteligent, dar acest lucru încă rămâne de demonstrat. Indiferent dacă este adevărat sau nu, înlocuirea panoului din spate implică un procedeu foarte dificil. Componentele din partea inferioară sunt prinse sub un amestec de suporți și cabluri pliate cu foarte mare atenție, ceea ce cu siguranță constituie un dezavantaj atunci când trebuiesc efectuate reparații.

iPhone 8 are o baterie de 1.821 mAh, mai mică decât cea a predecesorului său, care avea 1.960 mAh. Senzorul camerei este mai mare decât cel din iPhone 7, dar din moment ce are aceeași rezoluție, înseamnă că pixelii sunt mai mari. Pe lângă aceste componente, iPhone 8 mai vine cu 2GB RAM, modemul MDM9655 de la Qualcomm, și un modul NFC produs de NXP.

Aveți mai jos un videoclip și câteva imagini din procesul de depanare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button