ȘtiriTech&IT

Deblocarea telefoanelor Xiaomi cu HyperOS devine aproape imposibilă

Xiaomi continuă să strângă „lațul” în jurul comunității de Android modding, introducând criterii draconice pentru deblocare bootloader pe telefoanele echipate cu HyperOS, înlocuitorul MIUI.

Până acum, pentru a obține deblocarea unui telefon Xiaomi bazat pe firmware-ul MIUI aveai doar de așteptat câteva săptămâni, procedura în ansamblu fiind altfel destul de simplă. Practic tot ce era de făcut era să instalezi pe PC aplicația oficială Mi Unlock Tool și să urmezi instrucțiunile pentru deblocarea telefonului tău. Singura piedică ridicată de Xiaomi era doar politica bazată pe „meditație așteptare”, în ideea că poate îți pierzi interesul înainte de a primi aprobarea finală, care era practic garantată.

Nu și acum. Potrivit experiențelor povestite de consumatorii chinezi, singura modalitate de a obține deblocare bootloader a unui dispozitiv cu HyperOS este de a cere permisiunea pe forumul dedicat comunității Xiaomi. Iar pentru ca pledoaria să-ți fie ascultată este obligatoriu să fi un utilizator de 5 stele, cu vechime și activitate îndelungată pe forum. Altfel spus, opțiunea pentru deblocare bootloader este de facto închisă pentru utilizatorii de rând. Chiar și așa, utilizatorii cei mai „loiali” sunt limitați la deblocarea a maximum trei dispozitive pe an, ca nu cumva să transforme privilegiul greu obținut într-un model de bișniță.

Xiaomi Unlock

„Pentru a proteja securitatea dispozitivului, pentru a evita scurgerea de date și pentru a oferi utilizatorilor o experiență de utilizator mai sigură și mai stabilă, deblocarea bootloader-ului va fi dezactivată implicit pe Xiaomi HyperOS”, răspunde Xiaomi.

Totuși mai există puțină speranță pentru utilizatorii din piețele globale, Xiaomi arătând și în trecut o atitudine mai „relaxată” sau cel puțin diferită, față de consumatorii din afara Chinei.

Compania s-a adresat și utilizatorilor MIUI eligibili pentru a obține actualizare la HyperOS, informând că va bloca accesul la actualizări Xiaomi HyperOS pentru dispozitivele cu bootloader deja deblocat. Astfel, singura modalitate de a trece la HyperOS este să folosești aplicația Mi Unlock Tool pentru a bloca mai întâi bootloader-ul, abandonând orice șansă de a instala ulterior o versiune modificată de Android.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button