GamingRSS PaginaDeMedia

Care este echipa din spatele noului remake Dead Space?

Vestea că Dead Space va reveni sub forma unui remake a fost primită cu multă căldură de către fanii care așteptau de mai bine de opt ani chiar și cel mai mic semn din partea a ceea ce mai rămăsese din Visceral Games. La EA Play 2021 am putut afla câte ceva despre noul titlu. Motive Studios se va ocupa de dezvoltarea acestui remake folosind cea mai nouă versiune a motorului grafic Frostbite, iar jocul va fi lansat doar pentru consolele next-gen și PC.

Există multe curiozități legate de firul narativ și de mecanicile (noi) care își vor face veacul în codul jocului, dar haideți să vedem și care sunt oamenii din spatele Motive Studios. Pe unii din ei îi veți recunoaște datorită unor titluri populare și de anvergură. Sunt veterani în industria gaming-ului și am speranța că vor reuși să readucă experiențele unice pe care noi, fanii Dead Space, le-am trăit pentru prima oară în urmă cu mulți ani.

Să-i cunoaștem pe cei care vor readuce Dead Space pe hardware-ul actual

Dintre aceștia face parte Eric Baptizat, cunoscut pentru munca sa de 16 ani în cadrul Ubisoft. Baptizat este cel care a îmbrăcat mantia de game director pentru Assassin’s Creed Valhalla și bocancii de lead designer pentru AC Black Flag, Unity și Origins. Contrar glumelor de pe net, nu cred că noul Dead Space va introduce parkour și tot felul de structuri ce pot fi escaladate de un Isaac Clarke dubios de sprinten.

Alături de Baptizat vor pune osul la treabă și alte nume importante de la Ubisoft: Roman Campos-Oriola, căruia îi mulțumesc pentru munca sa în calitate de creative director pentru For Honor. Din partea Watch Dogs Legion ca senior producer își va face apariția și  Philippe Ducharme iar veștile bune nu se opresc aici.

Remake-ul se află și în mâinile celor care și-au adus aportul la conturarea experienței captivante din trilogia originală Dead Space. Vorbim despre Michael Yazijian, responsabil cu cel de-al doilea joc, dar și Dino Ignacio, care a lucrat la toate cele trei titluri din serie.

Nu mică mi-a fost mirarea să aflu că la acest proiect vor colabora și o bună parte din foștii membri BioWare, întrucât nu pot să nu le apreciez talentul atunci când vine vorba despre creionarea firelor narative din jocuri importante. Chiar și Glen Schofield, co-creatorul primului Dead Space, este încântat să vadă ce anume ne va prezenta Motive Studios și cum anume va reuși echipa să capteze spiritul trilogiei.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button