GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Dead Space va reveni sub forma unui remake pentru PC, PlayStation 5 și Xbox Series X|S

EA Play 2021 a avut loc ieri seară și în cadrul evenimentului zvonurile legate de un proiect Dead Space au fost confirmate: Motive Studios se va ocupa de dezvoltarea unui remake folosind cea mai nouă versiune a motorului grafic Frostbite, iar jocul va fi lansat doar pentru consolele next-gen și PC. Iar pentru a ne hrăni curiozitatea, am primit și un teaser oficial.

Dead Space va fi reconstruit de la zero

Motive Studios se va ocupa de reconstrucția jocului, iar acesta pare unul dintre motivele principale datorită căruia acesta va fi disponibil doar pe generația curentă (deja nu prea mai e next-gen) de console și pe PC. O mișcare pe care o îmbrățișez, întrucât vechile console și-au trăit viața iar acum nu ar face decât să țină pe loc evoluția jocurilor dacă ar trebui să fie luate în considerare în procesul de dezvoltare.

Partea cea mai bună este că motorul grafic Frostbite pe care studioul îl va folosi pentru a reconstrui Dead Space are suport pentru Ray Tracing, ceea ce va ajuta enorm la creearea unei atmosfere extrem de tensionate care să ne țină în suspans chiar mai mult decât a făcut-o jocul lansat in 2008. Dar acesta servește drept inspirație pentru remake, astfel multe elemente vor fi păstrate. Dar oare ce aduce nou această relansare? Păi, următoarele: o poveste îmbunătățită, personaje regândite, mecanici de gameplay și o grafică mult superioară.

Articole asemanatoare

Back to top button