MORE

De succesul celor de la Apple beneficiază și furnizorii săi de componente

Vă povesteam ieri despre rezultatele pe care le-a înregistrat Apple în cel de-al treilea trimestru fiscal al lui 2017. Pe lângă Apple și investitorii săi, aceștia fiind cei care au avut cel mai mult de câștigat, furnizorii ale căror componente se regăsesc în produsele Apple au înregistrat și ei creșteri semnificative.

După anunțul făcut de Apple, cotația firmei la bursă a înregistrat o creștere de 6% comparativ cu ziua anterioară. Această performanță solidă pe piața bursieră își va pune amprenta și pe comenzile făcute de Apple către furnizorii săi. Agenția de presă Reuters a raportat că acțiunile mai multor producători de componente din Asia au înregistrat creșteri după ce Apple și-a prezentat raportul fiscal trimestrial.

În Taiwan, producătorul de lentile Largan Precision a înregistrat o creștere de 4,8%, atingând maximul istoric de 5810 dolari taiwanezi (aproximativ 192,2 dolari americani). Unul dintre cei mai mari producători de hardware electronic din lume, Foxconn, a crescut și el la bursă cu 1,7%. Catcher Technology, un furnizor de carcase metalice și producător de componente pentru produse elctronice a crescut cu 2,7%, de la 375 la 378,5 dolari taiwanezi. Firma proiectantă de cipuri Mediatek, care furnizează soluții de tip system-on-chip pentru tehnologii wireless și alte soluții digitale multimedia, a înregistrat o creștere cu 3,6% procente, până la o valoare maximă ce nu a mai fost atinsă din noiembrie 2015.

În afara Taiwanului, creșteri importante au fost înregistrate și de furnizori de componente din alte țări. În Coreea de Sud, LG Innotek (care furnizează perechea de camere din ultimele modele de iPhone) a avut o creștere de 10,7%. Fenomenul a fost resimțit și în Japonia. Acțiunile Murata Manufacturing au crescut cu 4,9%, Taiyo Yuden înregistrează un plus de 4,4%, iar TDK Corp adaugă 2,8%.

Este important să înțelegem că de succesul Apple nu se bucură doar Apple, ci este benefic pentru toți cei implicați în lanțul de producție, inclusiv pentru furnizorii de tehnologie. Apple prosperă, furnizorii prosperă. Iar dacă furnizorii prosperă, tehnologia poate avansa.

Desigur, această veste nu poate să bucure pe toată lumea. Firma britanică Imagination Tech care concepea procesoare grafice pentru iPhone a trebuit să fie scoasă la vânzare după ce Apple a decis să-și producă singuri aceste componente și au cooptat câțiva dintre inginerii care lucrau la Imagination Tech. Cu siguranță nici la Qualcomm nu e totul roz, din moment ce aceștia se judecă cu Apple de pe la începutul anului, de când producătorul de iPhone s-a decis că nu mai vrea să le plătească drepturile de autor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button