GamingPC&Consoles

Nu există Minecraft pentru PlayStation 5 deoarece Sony refuză să lucreze cu Microsoft

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, fiind un clasic pentru câteva generații. Dar acest superstar al jocurilor lipsește din catalogul PlayStation 5, iar motivul este cât se poate de simplu, și în același timp puțin stupid. Sony a refuzat să trimită un dev-kit către dezvoltatorii jocului, Mojang, deoarece studioul este deținut de Microsoft. Bine, n-ajută nici faptul că nu este orice studio, ci chiar unul first-party, așa că probabil compania japoneză a evitat să lucreze cu competiția.

Sony au evitat să ne trimită un kit de dezvoltare pentru PlayStation 5 în același timp în care le-au trimis către alți dezvoltatori, ceea ce ne-a pus în dezavantaj comparativ cu restul. Cred că Sony ar fi trebuit să trimită kit-uri de dezvoltare către Microsoft la fel cum au trimis către toți ceilalți. Phil Spencer, CEO Xbox

Declarația de mai sus a venit chiar de la șeful Xbox, care îi acuză pe cei de la Sony că nu au fost corecți. Și într-un fel are dreptate, pentru că Microsoft nu face doar console – la final de zi, studiourile Xbox produc și jocuri. Iar dacă ăsta este tratamentul celor de la Sony, oare Activision Blizzard ar mai primi dev-kit-uri dacă achiziția istorică va merge mai departe? Sau vedem începutul unui nou război în piața consolelor, cu fiecare companie gata să o atace pe cealaltă?

Cât despre achiziția în sine, pare că nimic nu mai este sigur în acest moment. La început părea că totul va merge ca uns, după care au apărut piedicile din Marea Britanie. Acum, Microsoft se luptă în instanță cu FTC (Federal Trade Commission) și pare că achiziția celor de la Activision Blizzard este din ce în ce mai improbabilă – iar dacă se va termina aici, oare nu vor încerca și cei de la Sony să pună mâna pe ceva mare? Cine știe, poate vedem un nou acord de exclusivitate cu Call of Duty.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button