GamingȘtiri

FTC (SUA) a „amânat temporar” achiziția Activision-Blizzard de către Microsoft

Încă de când și-au anunțat intenția de a cumpăra Activision-Blizzard pentru aproape 69 (nice) de milioane de dolari, Microsoft au trebuit să treacă prin multe dificultăți pentru finaliza achiziția. Am vorbit în trecut despre autoritățile din Marea Britanie, care se împotrivesc din cauza unor considerente legate de cloud gaming (mai multe detalii aici), dar și oficialii din Statele Unite iau acțiune.

Reprezentanții Microsoft și Activision-Blizzard au afirmat în trecut că nu pot încheia tranzacția din cauza recenziilor anti-trust ale tranzacției în alte jurisdicții. Totuși, Comisia Federală pentru Comerț (FTC) nu a primit asigurări că aceste companii vor menține poziția. Din această cauză și datorită zvonurilor că Microsoft și Activision-Blizzard ar putea încheia tranzacția în orice moment, FTC a depus cererea de ordin de restricție temporară.

CEO-ul Activision-Blizzard, Bobby Kotick, a publicat o scrisoare în care salută această acțiune, menționând că aceasta „accelerează procesul legal”. El a adăugat că sunt gata să-și prezinte cazul în fața unui judecător federal. Vicepreședintele și președintele Microsoft, Brad Smith, a răspuns prin intermediul unui tweet la acțiunea FTC, subliniind că decizia FTC ar trebui să „accelereze procesul de decizie”.

 

În decembrie, FTC a dat în judecată Microsoft pentru a bloca tranzacția. FTC argumentează că dacă tranzacția ar avea loc, Microsoft ar „obține controlul asupra celor mai importante francize de jocuri video” și, prin urmare, ar „afecta concurența în consolele de jocuri de înaltă performanță și serviciile de abonament prin negarea sau degradarea accesului rivalilor la conținutul său popular”.

Microsoft a anunțat o serie de inițiative menite să răspundă semnelor de întrebare ridicate de regulatori în legătură cu tranzacția. Un exemplu este acordul pe 10 ani al Nvidia cu Microsoft pentru a aduce titlurile Xbox Game Studios pe serviciul de jocuri în cloud GeForce NOW.

În privința concurenței Microsoft pe piața consolelor, Microsoft a încheiat un acord cu Nintendo mai în prima parte a acestui an, unde compania a anunțat planuri de a aduce Call of Duty pe platformele Nintendo „în aceeași zi cu lansarea de pe Xbox. Se pare că Microsoft a oferit un acord similar celor de la Sony, pentru a garanta că franciza Call of Duty va rămâne pe platformele PlayStation, dar Sony nu a acceptat acordul, conform IGN.

Mai multe detalii despre acest caz vor fi disponibile pe 2 august, atunci când reprezentanții Microsoft sunt așteptați în fața instanței pentru a-și susține cauza.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button