Știri ITTECH

De acum intratul pe grupuri pe Facebook ar putea fi contra cost

Accesul la grupurile de pe Facebook a fost întotdeauna gratuit, dar acest lucru ar putea fi pe cale să se schimbe. Compania testează în prezent accesul pe bază de abonament la anumite grupuri.

CNET spune că taxele lunare ar putea să ajungă și până la 29,99 USD.

Rețeaua socială a anunțat un program pilot pentru grupurile Facebook, care permite administratorilor să creeze o opțiune de plată pentru comunitățile lor. Membrii pot plăti un abonament lunar anumitor grupuri pentru a avea acces la conținut exclusiv, inclusiv videoclipuri, tutoriale și sfaturi. Taxele vor varia de la 4,99 dolari la 29,99 dolari.

De taxe vor beneficia proprietarii de grupuri, iar Facebook nu percepe încă niciun comision în acest stadiu. Un grup a optat deja pentru suma maximă permisă.

Grupul, numit „Grown and Flown Parents”, a creat un subgrup plătit numit „College Admissions and Affordability”, care percepe 29,99 dolari pe lună. Este un grup de pregătire pentru colegiu dedicat, cu acces la consilierii de colegiu.

Perioada de testare vine după o altă încercare anterioară de a introduce taxele de abonament pentru accesul la conținut video de la anumiți creatori.

Se spune că Facebook explorează în mod activ posibilitatea de a oferi acces contra costul unui abonament pentru serviciul lor fără anunțuri publicitare, deși o analiză a sugerat că este posibil ca abonamentul să aibă un nivel ridicat pentru a compensa pierderea veniturilor din anunțuri.

Compania continuă să forțeze între timp modelul său finanțat de anunțuri, lansând acum anunțuri video către utilizatorii programului Messenger.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button