AutoTECH

Cybertruck va putea alimenta chiar și mici locuințe off-grid

Ok, dintre toate jucăriile și planurile lui Elon Musk, trebuie să admit că sunt cel mai atras de SpaceX și Cybertruck. Mai știți când omul nostru și-a exprimat dorința de a-și face Tesla-urile să plutească? Ei bine, nici Cybertruck nu scapă de extravaganțele miliardarului, dar de data aceasta este vorba despre un plan foarte util la…Casa omului.

Dacă nu ați prins deja ideea din titlul articolului, pătrățosul războinic al șoselelor, adică Cybertruck, va încorpora tehnologia de reverse charging, transformându-se într-un power bank numai bun pentru alimentat căsuțe și rulote off-grid. Ideea aceasta de off-grid este una interesantă. În cei mai simpli termeni, acest stil de viață, aplicat în special locuințelor și autovehiculelor, renunță la utilitățile publice, la furnizorii de energie electrică și altele asemenea. Practic, dai la manivelă ca să încarci generatorul și pui cărbuni pentru motorul cu aburi. Glumesc. Ideea este că o locuință sau dispozitiv off-grid este self-sustained, adică separată de rețeaua furnizorilor electrici, iar cel mai recurent exemplu este reprezentat de utilizarea panourilor solare.

off-grid explained

Cybertruck – De la eșecul de pe scenă la inovația de mâine

Revenind la regele camioanelor, Cybertruck va veni în sprijinul celor care preferă acest concept. Elon Musk a confirmat acest lucru pe Twitter, ca un răspuns la o intrebare comică și inocentă a unui utilizator.

Mai în glumă, mai în serios, omul nostru s-a preocupat inclusiv cu crearea unor imagini concept cu ceea ce se vrea a fi propria rulotă a Cybertruck-ului. Știți voi, ca reclamele acelea la jucării unde prezentatorul rostește pe fugă faptul că fiecare accesoriu se vinde separat. Dar un lucru este sigur. Cybertruck va avea o baterie suficient de babană încât să ofere reverse charging pentru rulote și containere transformate în căsuțe off-grid. De fapt, se spune că bateria este atât de forțoasă, încât va încărca aproape totul, de la generatoare și obiecte elementare, până la becuri și electrocasnicele din bucătăria mobilă.

Și totuși…

Ar fi amuzant să ne gândim că Elon tinde să răspundă afirmativ la orice întrebare mai mult sau mai puțin exagerată, și asta doar în glumă, dar nu cred că este cazul. În decembrie 2019, compania anunța faptul că Cybertruck va primi niște upgrade-ul super tari, doar că Elon nu pare genul de persoană care să dea sfară-n țară pe rețelele sociale, preferând în schimb să răspundă monosilabic, dar ferm.

cybertruck

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button