MORE

Cum va functiona criptarea in Facebook Messenger?

Dupa ce Google au anuntat Allo, serviciul de comunicare criptat, se pare ca nici Facebook nu se lasa mai prejos in dorinta de a pastra utilizatorii in ecosistemul Facebook Messenger.

Conform TheGuardian, trei persoane apropiate proiectului au oferit informatii cum ca Facebook va lansa un mod optional de comunicatii criptate pentru aplicatia Messenger.

Acest mod ar urma sa blocheze cam pe oricine de la a citi mesajele private ale utilizatorilor. Optional, pentru ca utilizarea optiunii ar cam pune bete in roate eforturilor Facebook de a se folosi de comunicatiile prin Messenger pentru optimizarea functionalitatii serviciilor oferite.

E un trend binevenit, dupa ce conflictul dintre Apple si FBI-ul american a pus pe jar internautii de pretutindeni preocupati de securitatea informatiilor personale.

Ca si Allo, activarea optiunii de intimitate se va putea face pentru fiecare mesaj in parte.

Bineinteles, atata timp cat acest mod nu va fi predefinit, majoritatea utilizatorilor vor continua sa ofere fara restrictie informatii dintre cele mai sensibile, de la convingeri politice, viata personala, sanatate si alte subiecte personale si intime, din lipsa de interes.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button