SecuritateȘtiri ITTECH

Cum să verificați dacă contul vostru de Facebook a fost compromis

După ce a dezvăluit luna trecută cea mai recentă compromitere a datelor, Facebook a oferit recent mai multe detalii utilizatorilor. Rețeaua socială a dezvăluit că hackerii au obținut date de la aproximativ 30 de milioane de utilizatori, iar în timp ce numărul a scăzut față de estimările inițiale de 50 de milioane de utilizatori, acesta încă reprezintă un număr alarmant de persoane.

Iată cum puteți verifica dacă datele voastre au fost incluse în cel mai recent atac cibernetic asupra platformei.

Facebook explică faptul că vulnerabilitatea se referă la caracteristica „View As”, ceea ce permite utilizatorilor să se uite la profilul lor, așa cum îl văd alții. Din cauza breșei de securitate, hackerii au putut obține date cum ar fi:

Nume de utilizator, sex, localizare / limbă, statutul relației, religie, orașul natal, ora actuală, data de naștere, tipurile de dispozitive utilizate pentru a accesa Facebook, educația, locuri de muncă, ultimele 10 locuri în care au dat checkin sau au primit tag, persoane sau pagini pe care le urmăresc și cele 15 cele mai recente căutări.

Compania adaugă că pentru 14 milioane de utilizatori, hackerii au reușit să obțină multe dintre, dacă nu toate, datele menționate mai sus. Pentru încă 15 milioane de utilizatori, hackerii au obținut nume și informații de contact.

Vulnerabilitatea pe care hackerii au exploatat-o ​​a existat de peste un an, începând din iulie 2017 până în septembrie 2018.

Dacă doriți să aflați dacă informațiile voastre au fost sau nu incluse în acest atac, compania declară că va trimite notificări utilizatorilor afectați în „zilele următoare„.

Dacă nu doriți să așteptați această notificare – sau nu aveți neapărat încredere în Facebook să nu facă greșeli în ceea ce privește persoanele contactate – există și o altă soluție. Pur și simplu accesați pagina web din link-ul de mai jos și asigurați-vă că sunteți conectat la contul vostru de Facebook. Derulați până la partea de jos și veți vedea o secțiune numită „Contul meu Facebook este afectat de această problemă de securitate?” De acolo, Facebook va explica dacă datele voastre au fost sau nu accesate de către hackeri.

De exemplu, acesta este mesajul pe care îl vede acest redactor pentru contul său personal de Facebook:

Pe baza a ceea ce am învățat până acum, contul dumneavoastră de Facebook nu a fost afectat de acest incident de securitate. Dacă găsim mai multe conturi Facebook afectate, vom reinițializa token-urile lor de acces și vom notifica acele conturi.

Bineînțeles, în timp ce cei 30 de milioane de utilizatori afectați sunt mai mici decât estimările inițiale ale Facebook, compania adaugă că nu a exclus „posibilitatea unor atacuri de dimensiuni mai mici„, ceea ce înseamnă că numărul acestora ar putea crește odată cu continuarea anchetei.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button