MORE

Cum sa iti faci de ras provider-ul de internet

Probabil ati observat ca suntem mari fani ai automatizarii proceselor zilnice. Anul trecut un programator ne-a uimit cu modul in care a reusit sa isi automatizeze pana si conversatiile cu familia. Iar acum, un american suparat pe providerul sau de internet a decis sa isi automatizeze frustrarea.

Pentru cei care nu stiu, in Romania avem internet pentru care SUA s-ar putea sa ne invadeze la un moment dat. Dispunem de viteze, stabilitate si preturi la care vestul poate doar sa viseze. Asa ca, un individ din Washington DC a decis sa renunte la a se mai lupta cu ISP-ul sau, si sa lase asta in mainile unei masinarii.

Persoana cu pricina, care isi spune AlekseyP, are un abonament de 150Mb/s download si 10Mb/s upload la compania de telecomunicatii Comcast. O conexiune care functioneaza foarte rar la acea viteza asa ca, in loc sa se tot planga de unul singur, a facut un Twitter Bot care este gazduit pe un Raspberry Pi a carui singura misiune este cea de-a monitoriza constant aceasta conexiune.

In momentul in care viteza scade sub 50Mb/s, acest bot va incepe sa trimita mesaje si o face de numeroase ori pe saptamana.

Initiativa sa este admirabila. Daca vom lasa masinariile sa se planga de lucruri pe internet in locul oamenilor, productivitatea la nivel planetar ar creste cu aproximativ 534%.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button