HiFi-TVTECHTech&IT

Cum mai funcționează un televizor OLED după un an de utilizare?

Cu un an în urmă vă informam despre un test efectuat de RTINGS.com prin care se încerca determinarea duratei de viață concretă a unui televizor OLED.

Testul nu s-a oprit atunci. A continuat, așa că au fost publicate recent rezultatele analizei foarte întelungate a performanței televizoarelor OLED. Șase modele LG OLED C7 identice au funcționat timp de 20 de ore pe zi, rulând CNN cu setarea de lumină la maxim, CNN cu setarea de lumină moderată, un canal de sport, canalul de televiziune NBC, gameplay din FIFA și gameplay dintr-un joc Call of Duty.

Rezultatele au fost destul de impresionante pentru televizoarele care au stat pe canalul de știri CNN. Pixelii erau atât de obosiți, încât prezența repetată a unui subiect uman în centrul cadrului a provocat uzură observabilă. Elementele de grafică de la CNN au provocat probleme similare, la fel și burtiera care apărea în emisiunea de dimineață de pe canalul de televiziune NBC.

Restul televizoarelor nu aveau semne pronunțate de uzură, elementele grafice adiționale din emisiunile sportive și din jocuri fiind suficient de transparente încât nu ar trebui să prezinte o problemă pentru cine folosește un televizor OLED în mod normal.

RTINGS.com a efectuat și un test asupra televizoarelor LED pentru comparație, modelul LG UJ6300 afișând uzură ușor observabilă a pixelilor.

Merită menționat că modelele de televizor folosite sunt vechi de mai bine de un an, iar cel puțin în cazul modelelor OLED au fost luate măsuri pentru a mai reduce din uzură cu reviziile disponibile acum pe piață.

[RTINGS pe Youtube]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button