PC&Consoles

Cross-play confirmat pentru Sea of Thieves între Xbox One și PC

Pe lângă știrile legate de console prezentate de Microsoft la Gamescom, producătorul mai vine cu o noutate despre următorul lor simulator de pirați, Sea of Thieves: jocul va beneficia de cross-play între Xbox One și PC.

Rare a confirmat că va exista paritate completă între cele două variante în ceea ce privește caracteristicile jocului, oferind jucătorilor de console și PC acces la aceleași servere și ediții. Echipa care lucrează la joc deja rulează pe varianta cross-play a jocului, iar aceasta va fi disponibilă pentru toate testele alfa ce vor avea loc. Sea of Thieves va fi testat inclusiv pe următoarea consolă Microsoft, Xbox One X.

În cadrul conferinței, Microsoft a anunțat că va fi un cross-play „fără note de subsol”. Ceea ce înseamnă că nu vor exista restricții de niciun fel pentru aceasta funcție. Cross-play între cele două ediții i-ar putea da jocului un plus de popularitate, pentru că cei care au prieteni pe platforme diferite ar putea totuși să joace împreună.

Primul lucru care ne-am întrebat când am discutat despre posibilitatea de cross-play într-o lume comună a fost „De ce am separa jucătorii în primul rând?” A fost greu să găsim un motiv valid care să răspundă acestei întrebări. Existau motive tehnice? Existau motive de echilibru între versiuni? Sau a fost pentru că prea puțini și-au pus întrebarea asta până acum?

Jucătorii de pe Xbox One X se vor bucura de joc la 60 cadre pe secundă în rezoluție 4K, în timp ce pe PC framerate-ul va fi deblocat și vor fi disponibile rezoluții din formatul 21:9. A, și încă un detaliu: vă veți putea colecta voma într-o găleată și să o folosiți pe post de armă. Asta va fi interesant!

Funcția de cross-play va fi disponibilă din prima zi a jocului. Sea of Thieves a fost anunțat din 2015, și a trecut deja printr-o serie de amânări. Cel mai nou termen pentru lansare este începutul lui 2018.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button