Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Criza stocurilor de componente continuă, pe măsură ce pandemia revine puternic

Iată că s-a dus și vara, iar toamna ne-a adus un nou val al pandemiei. O să mă abțin de la comentarii despre cum s-a răspândit și cine este vinovat, însă o să abordez un subiect aproape la fel de sensibil. Criza stocurilor de componente pare să se agraveze, întrucât măsurile de carantină introduse pentru a opri răspândirea COVID-19 au dus la închiderea fabricilor din câteva țări asiatice.

Conform unui raport Digitimes, circa 50% dintre producătorii globali de capacitori de aluminiu au intrat într-o pauză forțată de măsurile de carantină introduse în Malaysia și Indonezia. Asta se traduce în întârzieri semnificative ale acestor componente. Înainte de pandemie, producătorii din China primeau aceste produse în două luni de la comandă, însă în prezent intervalul este cuprins între trei și șase luni.

Până când va dura această criză?

Dacă până acum auzeam de la AMD, Intel și mai marii industriei că problemele legate de stocuri se vor rezolva rapid, cred că deja trebuie să fim realiști. O mare vină pentru această situație o are răspândirea virusului, astfel cred că întârzierile vor dura atâta timp cât COVID-19 continuă să se răspândească și să trăiască printre noi. Dacă o să fie așa și în 2022, poate 2023? Greu de spus.

Impactul pe care îl va avea această nouă întârziere se va resimți la nivel destul de mare. În acest punct, producătorii de plăci video nu trebuie să se mai axeze pe inovații și pe caracteristici noi, ci pe capacitatea de producție. Până la urmă de RTX 3000 și RX 6000 s-au bucurat doar câțiva norocoși, mulți doritori fiind neputincioși în fața prețurilor extrem de umflate.

Criza de componente va afecta și lansările următoare, iar generația a 12-a de la Intel pare deja în aer. Sunt curios dacă producătorul va reuși să ofere destule procesoare și plăci de bază pentru toată lumea, sau dacă vor fi doar alte produse pe care le testez doar ca să puteți citi o părere peste doi-trei ani când or fi disponibile pe undeva.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button