Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Intel Core i9-12900K va fi cel mai puternic procesor de pe piață

S-ar părea că Intel are iarăși un procesor cu care să se încordeze în fața celor de la AMD, sub forma lui Core i9-12900K. Cel mai nou flagship al producătorului și-a făcut iarăși apariția într-un test sintetic în care a învins Ryzen 9 5950X cu 27% în performanță single-core; o victorie importantă care ar putea relansa lupta dintre cele două tabere pentru poziția de cel mai puternic procesor de pe piață.

Nu este nici primul test de acest fel care apare pe internet, după ce un utilizator de Twitter a publicat niște scoruri obținute de Intel Core i9-12900K în Cinebench R20, unde din nou, a întrecut flagship-ul produs de AMD în ambele scenarii de test (single + multicore). Procesorul de la Intel a obținut 810 puncte în testul Single-Core și 11600 puncte în testul Multi-Core. Asta ar indica o îmbunătățire de aproximativ 25% în performanța pe un singur nucleu comparativ cu procesorul bazat pe Zen 3 și o diferență multi-core, deși mică, este tot în avantajul taberei albastre.

Intel Core i9-12900K Leaked Performance

Dacă rezultatele vor rămâne aceleași și pe versiunile retail ale procesorului, noul Core i9-12900K de la Intel are potențialul de prelua poziția de rege al procesoarelor de la 5950X; asta cel puțin până când AMD va reveni cu următoarea generație de Ryzen-uri care să se lupte cot la cot cu noua serie de la Intel. Până atunci, procesoarele Core 12th Gen ar putea fi anunțate chiar anul acesta, alături de noul chipset Z690 cu un cost care se zvonește că ar fi undeva in jurul a 604.99$.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button