MOREȘtiri IT

Creatorul lui Oculus Rift pare că a fost concediat din motive politice

Cu un an și jumătate în urmă a venit vestea neașteptată că Palmer Luckey a plecat de la Facebook, motivele exacte fiind atunci nedeclarate, nici de către Facebook și nici de către creatorul soluției de VR Oculus Rift.

Dar conform unor e-mail-uri obținute de Wall Street Journal, plecarea sa nu a fost tocmai în condiții prietenoase. Informațiile sugerează că, după dezvăluirea că Palmer Luckey a finanțat un grup care acționa pentru susținerea candidatului la președinția SUA Donald Trump, conducerea companiei Facebook, inclusiv Mark Zuckerberg, a insistat ca acesta să își anunțe public suportul pentru candidatul la președinția SUA Gary Johnson.

Palmer Luckey a refuzat. Iar acest fapt, alături de rolul său redus în cadrul conducerii diviziei Oculus, a dus inițial la suspendarea, iar apoi la concedierea sa. Concedierea nu era tocmai cunoscută până acum, comunicatul oficial al companiei fiind că Luckey a plecat de bună voie.

Nu numai asta, dar el a mai angajat și un avocat care a depus o plângere la companiei prin care erau subliniate problemele de ordin legal legate de pedepsirea lui Luckey pentru preferințele sale politice. Ca urmare, Facebook i-a acordat 100 de milioane de dolari, disputa fiind astfel rezolvată fără să ajungă la tribunal.

Cu această dezvăluire, Facebook va avea și mai multe probleme legate de atenția pe care o primește de la guvernul SUA, referitor la modul în care dirijează discursul politic general.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button