MORE

Creatorii de continut YouTube pot acum sa castige un Emmy

Pana anul trecut premiile Emmy nu au inclus productii online. In 2015, acest lucru s-a schimbat. House of Cards a fost nominalizat la o serie de premii, printre care se numara si cea mai buna drama televizata.

Acest lucru semnaleaza trecerea Academiei de Televiziune Americane de la un mediu traditional la unul online. Trecere care se reflecta si anul acesta. De ce spunem asta?  Pentru ca o serie de creatori de continut sunt prezenti pe listele Academiei de Film Americane. 

Desi probabil nu ne vom vedea star-urile favorite de „let’s play”-uri luand acasa o statueta, aceasta schimbare acorda YouTube-erilor cu ambitii artistice precum PewDiePie si Lilly Singh o sansa mult mai buna de a castiga un premiu major, bazat pe voturile semenilor. Exista deja premii specifice videoclipurilor de pe Internet, precum Webbys, dar acestea inca traiesc in umbra semenilor mai varstnici.
Miscarea Academiei le confera acestor clipuri legitimitate crescuta in ochiul public – sunt adevarate opere artistice, nu doar pasiuni de dormitor inregistrate de oameni cu webcam-ul. Aceasta recunoastere poate incuraja la randul ei producatorii de material video online sa isi ridice nivelul calitativ in speranta de a castiga unul din premii si a da lovitura.

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button