GamingRSS PaginaDeMedia

Creatorul PUBG părăsește Krafton pentru a-și forma propriul studio

Nu-i așa că devine enervant atunci când jocurile își tot fac rebranding și își schimbă numele mai ceva ca pe șoseste? De când PUBG a fost rebotezat PUBG: Battlegrounds (care, tehnic vorbind, este PlayerUnknown Battlegrounds: Battlegrounds…) parcă totul a luat o întorsătură ciudată. Mai nou, omul care ne-a adus pe tavă genul battle-royale a părăsit compania-soră, cea care ține de mânuță PUBG-ul, pentru a-și forma propriul studio.

Brendan „PlayerUnknown” Greene este creatorul acestui joc popular, iar acesta a luat decizia de a se desprinde de Krafton, în vederea fondării unui studio indie pe numele său PlayerUnknown Productions. Din câte se pare, acesta este încă unul din proiectele speciale ale lui Greene. În 2019, dezvoltatorul a fondat în Amsterdam un soi de mini-divizie – PUBG Special Projects – care ar fi urmat să se implice în crearea unor spin-off-uri ceva mai speciale.

PUBG va lua multe forme în viitorul apropiat

PlayerUnknown Productions este, la rândul său, localizată tot în Amsterdam și umblă vorba că cei de la Krafton se vor implica într-o oarecare măsură în dezvoltarea acelor proiecte, prin intermediul unei finanțări modeste. Noul site al studioului include o trimitere către Prologue, cel de care ar fi trebuit să se ocupe PUBG Special Projects. Asta înseamnă că proiectul nu a fost abandonat și că PlayerUnknown Productions și-a găsit deja de lucru.

De cealaltă parte a baricadei, Krafton vrea să dezvolte substanțial universul PUBG. Este vorba despre un joc pentru telefoane a cărui acțiune este situată într-un timeline futurist, un titlu survival horror, un titlu cu specific western, dar și o animație.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button