GamingPC&Consoles

Counter-Strike 2 pare să fie din ce în ce mai aproape

Zvonurile despre un nou Counter-Strike dezvoltat pe motorul grafic Source 2 tot circulă pe net de ceva vreme, doar că în ultima perioadă par susținute de fapte. Cea mai importantă figură care a vorbit despre noua versiune a jocului este Richard Lewis, un jurnalist și prezentator faimos în comunitatea CSGO. Acesta susține că anumite surse de-ale sale i-au confirmat că Valve se pregătește să lanseze noul joc în curând, astfel ne putem aștepta la o versiune beta undeva în Aprilie.

Dacă ne luăm după spusele acestuia, Counter-Strike 2 este în proces de dezvoltare „de ceva timp„. Valve ar prioritiza lansarea noului joc, iar asta ar veni ca explicație pentru lipsa de interes pe care compania a arătat-o versiunii actuale de CSGO în ultimele luni. Se zvonește că noul joc va rula pe Source 2 cu optimizări de performanță și o grafică îmbunătățită. Dar de departe cel mai important lucru pe care se-aude că l-ar introduce noul joc este un sistem de matchmaking regândit de la zero și servere 128-tick.

Counter-Strike 2 și CSGO ar putea conviețui o vreme

Strategia de lansare a noului joc a fost un mare semn de întrebare pentru mulți fani Valve, dar răspunsul ar putea fi mult mai simplu decât pare la prima vedere. Dacă vă mai amintiți, DOTA 2 a fost portat pe Source 2 și relansat sub forma lui DOTA 2 Reborn. Ambele versiuni ale jocului au conviețuit o perioadă, până când într-un final, s-au unit și au devenit jocul pe care-l știm acum. Același lucru s-ar putea întâmpla și cu cele două versiuni de CS, astfel tranziția ar fi foarte ușoară.

Teoria că un Counter-Strike 2 ar fi la orizont este susținută și de NVIDIA, culmea. Nu în mod direct, dar producătorul de plăci video a lansat o nouă versiune de driver care include profile pentru două aplicații noi-nouțe: csgos2.exe și cs2.exe. Și aici există un detaliu important – cele două executabile au fost incluse în driver-ul NVIDIA încă din luna februarie, însă nimeni nu a observat asta.

Bine, nu cred că trebuie să v-o mai zic eu, dar tot ce v-am spus astăzi trebuie tratat drept zvon. Că o fi mai mult sau mai puțin real, aia este partea a doua, însă până nu vom avea informații din partea Valve nu putem să considerăm discuția asta ca fiind bazată pe fapte reale. Cu toate astea, succesiunea de evenimente are sens și mi se par cam multe coincidențe pentru nimic. Și pot să îi înțeleg și pe cei de la Valve. Când ai un joc precum CSGO care stă de câțiva ani în topul jocurilor de pe PC, nu îți permiți s-o dai in bară prea tare, așa că m-aștept ca noul Counter-Strike 2 (sau cum s-o numi într-un final) să fie lansat fără probleme masive. Iar pentru cei care vor să afle mai multe despre aceasta serie de jocuri, vă invit să citiți Istoria Counter-Strike.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button