TECH

Controllerul Stadia riscă să ajungă la gunoi dacă Google nu îi face un update la software

După cum vă povesteam recent, serviciul de streaming de jocuri Stadia va ajunge în cimitirul celor de la Google la început de 2023. Compania va oferi banii înapoi pentru toate achizițiile de hardware și de jocuri din fericire. Din păcate, soarta controllerului Stadia este incertă acum dacă nu va fi Dacă în trecut ar fi costat 70 de dolari, ar ajunge în curând sub prețul unui controller cu bluetooth.

Controllerul de la Stadia a fost construit special pentru a se conecta direct prin internet, astfel având un lag redus. Totodată el primește update de firmware instant și se conectează direct la televizoare smart. Avem bluetooth la interior, dar conexiunea era folosită doar pentru setarea serviciului Stadia (fie că era pe un televizor, un calculator deschis pe Chrome sau pe un Chromecast Ultra).

Pagina de pe magazinul Google a controllerului Stadia precizează într-o notă de subsol: „Nicio funcție Bluetooth nu este activă în acest moment. Aceasta ar putea fi implementată pe viitor” . Fanii controlerului Stadia speră ca viitorul menționat de companie să nu fie unul îndepărtat. Mulți declarând că este favoritul lor când vine vorba de utilizare și nu e de mirare că își doresc ca Google să nu îi lase pe uscat.

În acest moment poți conecta controllerul la portul USB de la televizorul smart, calculator sau de la consolă. How-To-Geek prezintă faptul că deși merge bine pe PC-uri și telefoane cu Android, experiența nu este la fel de bună pe Xbox sau PlayStation. Există deja câteva proiecte pe Github care ar aduce funcții în plus pe Windows sau unul care îl transformă într-un controller wireless.

Când vine vorba de deșeuri electrice care provin de la hardware abandonat, Google e mai tăcut decât la subiecte precum ca emisii de carbon sau risipă alimentară. Angajamentul companiei este să creeze un „Google circular” prin care ar reutiliza produse create astăzi în resurse pentru viitor. În cazul ăsta totuși, ciclul de reutilizare se oprește în controllerul Stadia. Gândindu-ne la clienții lor devotați, ei s-ar bucura mult să îl utilizeze în continuare și după dispariția Stadia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button