MORERSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Congresul American vrea să oprească moneda Facebook Libra

Anunțul de luna trecută a cripto-monedei Libra, creată de Facebook, nu a venit ca o surpriză pentru cei care urmăresc apucăturile companiei încă de pe vremea când au interzis reclamele cu Bitcoin și semenii săi. Însă a luat prin surprindere o parte din populație care nu prea era atentă la zvonurile din ultimii ani, inclusiv câțiva membri ai Congresului Statelor Unite ale Americii.

Ca urmare, Comitetul Serviciilor Financiare al Casei Reprezentanților din cadrul Congresului a trimis o scrisoare oficială către Facebook, adresată lui Mark Zuckerberg (CEO Facebook), Sheryl Sandberg(COO Facebook) și David Marcus(CEO Calibra), prin care se cere oprirea implementării cripto-monedei Libra și a platformei Calibra.

Motivul pentru care Congresul vrea încetarea promptă a inițiativa rețelei de socializare este teama că fără supraveghere guvernamentală și fără impunerea unor reguli stricte se poate crea un sistem ce poate fi exploatat de entități rău voitoare pentru destabilizarea finanțelor la nivelul SUA și la nivel global. Teama este oarecum ușor de înțeles, considerând cât de mare este Facebook. În acest moment rețeaua de socializare are peste 2 miliarde de utilizatori, dintre care 1.5 miliarde o accesează zilnic. Toți acești oameni vor primi peste noapte acces la un sistem financiar nou, cu propria sa economie, supravegheată predominant de o companie ce în trecut n-a arătat o prea mare competență la a securiza datele utilizatorilor.

Facebook a emis un comunicat oficial prin care și-a exprimat entuziasmul la a discuta cu membrii ai Congresului și să răspundă la toate întrebările necesare, în cadrul audierii ce va avea loc în ziua de 16 iulie.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button