RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Facebook anunță Libra, propria cripto-monedă

Bitcoin trece lejer de 9000 de dolari în ultima vreme, așa că a venit timpul ca lumea să înceapă din nou să cocheteze cu cripto-monedele. Însă de această dată nu doar oameni de rând încep să investească în Bitcoin și semenii săi. Facebook, una dintre cele mai mari companii din lume, intră în joc, anunțând propria cripto-monedă, Libra.

Această monedă virtuală va fi integrată în sistemele sale, precum Facebook Messenger și Whatsapp, și nu doar că va putea fi folosit pentru a efectua transferuri monetare ce beneficiază de comisioane mici, dar va avea propriul său ecosistem de servicii unde este acceptat ca plată. Libra are deja suport din partea unor entități precum Mastercard, Paypal, eBay, Spotify, Uber, Vodafone, și multe altele, ce vor accepta moneda virtuală la valoarea sa determinată. Platforma, ce include un blockchain și un portofel electronic de sine stătător, poartă numele Calibra, dar nu se va afla tocmai sub controlul direct al Facebook.

Compania a înființat o divizie ce se va ocupa doar de această monedă, sub forma unei entități Libra Association. Aceasta este un non-profit cu sediul în Elveția. Moneda nu a fost lansată astăzi, va mai trebui să așteptăm în jur de un an până ce va fi Libra va fi disponibilă pe piața monetară. Până atunci Facebook să așteaptă să aibă puse la punct toate detaliile și infrastructura necesară pentru ca această monedă să poată fi utilizată.

Având în vedere cât de mare este publicul rețelei de socializare, Libra are șanse foarte bune să devină o alternativă serioasă pentru folosirea banilor de zi cu zi în mediul digital. Facebook chiar se bazează pe ideea că un număr mare de oameni nu au un cont bancar, iar în unele regiuni din lume nici nu prea au cum să obțină unul, așa că Libra poate oferi ceva mai multă putere acestora. În același timp, este o monedă creată de Facebook, controlată de Facebook, cu o valoare ce probabil va fi dictată de Facebook, așa că puțină reținere probabil nu va strica.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button