MORE

Conform Forbes, Gabe Newell valorează 5,5 miliarde de dolari

Se știe deja că Gabe Newell, marele șef de la Valve, nu e tocmai sărac și își permite cam orice moft pe care și l-ar putea dori. Dar este el suficient de bogat încât să intre în lista celor 100 oameni cei mai bogați oameni din America? Conform celei mai recente liste ale celor 400 cei mai bogați oameni din Statele Unite, răspunsul este un categoric da!

A fost un alt an record pentru cei mai bogați oameni din America, deoarece prețul de admitere la cel mai exclusivist club din țară a crescut cu aproape 18%. Valoarea minimă netă pentru a ajunge în lista celor mai bogați americani Forbes 400 este acum un record de 2 miliarde de dolari, de la 1,7 miliarde de dolari acum un an.

Cel cunoscut de mulți cu numele de Gaben a depășit foarte ușor această barieră de intrare, cu o valoare netă estimată de 5,5 miliarde de dolari (sau, în dialectul actual, foarte multe lootboxes) începând cu data de 19 octombrie. Forbes a menționat că Newell a fost în fruntea lui Valve de când a co-fondat compania în 1998, iar în timp ce Valve nu este o societate publică pe acțiuni și, prin urmare, nu își dezvăluie datele financiare, site-ul estimează că el deține mai bine de jumătate din aceasta.

Forbes a menționat că succesul inițial al lui Valve se datorează unor jocuri precum Half-Life și Portal, dar secretul longevității și a influenței sale este, bineînțeles, Steam.

Unii îl aseamănă cu iTunes-ul jocurilor video. Steam vinde către 125 milioane de utilizatori licențe ale propriilor sale jocuri și ale altor dezvoltatori, și colectează un procent din vânzări.

Probabil este de înțeles de ce mulți gameri spun că Valve nu se mai stresează să facă jocuri. Adică… de ce s-ar mai stresa? Voi dacă ați face o avere de 5,5 miliarde de dolari din vânzări, v-ați mai duce la muncă?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button