ȘtiriGaming

Începe cea mai mare competiție studențească de dezvoltare de jocuri video din România

Jocurile video sunt, fără îndoială, o formă de artă și industria gaming-ului a ajuns să valoreze mai mult decât cinematografia și industria muzicii… combinate. Iar asta înseamnă că este foarte important ca în acest domeniu să intre cât mai multe tinere talente care, în viitor, vor crea jocurile pe care noi le îndrăgim.

Și uite așa se face că Learn.Build.Play, o competiție dedicată creației de jocuri video organizată de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) se desfășoară până pe 6 mai 2023 și va fi deschisă pentru toți studenții de licență sau master din România.

În echipe de maxim 6 persoane, aceștia vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video, beneficiind în același timp de cursuri și webinarii de game development, mentorat și susținere din partea profesioniștilor din industria jocurilor video locală, angajați ai studiourilor membre RGDA.

Cu aproape 7000 de profesioniști și peste 130 de studiouri de game development la noi în țară, România are toate șansele să devină un hub regional puternic în gaming. Pentru ca acest potențial să poată să fie valorificat, avem nevoie de noi talente în industria noastră, de artiști, de programatori, oameni interesați de game design, level design și orice altă meserie necesară dezvoltării unui joc. Ceea ce ne dorim cu acest concurs este să impulsionăm cât mai mulți studenți să experimenteze timp de patru luni ce înseamnă să dezvolți un joc video cu speranța că o să le placă și o rămână în industrie pentru a se perfecționa și dezvolta mai departe alte și alte jocuri ce pot deveni populare peste tot în lume. Andreea Medvedovici Per, Director Executiv RGDA

Competiția va avea 7 categorii de concurs:

  1. Cel mai bun joc video
  2. Cel mai bun joc de PC
  3. Cel mai bun joc mobile
  4. Cel mai bun game design
  5. Cel mai bun joc din punct de vedere tehnic
  6. Cea mai bună grafică
  7. Cea mai bună prezentare

Câștigătorii vor avea parte de premii în valoare de mii de euro.  Marele premiu în valoare de 5000 de euro, pentru Cel mai bun Joc Video, va fi oferit de Green Horse Games, cea mai de succes companie de mobile gaming pornită din România, parte din gigantul jocurilor online Miniclip.

În plus, KillHouse Games, dezvoltatorii Door Kickers, cel mai de succes joc românesc, vor oferi două premii de 3000 euro și 2000 euro pentru două jocuri pe care ei le vor alege ca fiind cele mai promițătoare. Organizatorii vor anunța și multe alte premii pe parcurs.

Dacă tot ce am zis mai sus sună bine și vrei și tu să te înscrii, o poți face aici.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button