GamingTech&IT

După 21 de ani, site-ul de jocuri Miniclip e oficial mort

Sfârșitul unei ere

Cu mare durere te anunț că Miniclip, site-ul pe care majoritatea dintre noi ne-am petrecut copilăria sau adolescența, nu mai există, cel puțin nu așa cum îl știm noi. Când intri pe miniclip.com nu mai găsești miile de joculețe singleplayer sau online, pentru toate vârstele și gratis. În schimb, dai de niște text corporatist care îți explică valorile companiei și alte chestii de genul.

Cu toate astea, mai poți juca două jocuri din portofoliul lor. 8 Ball Pool, jocul online de biliard și agar.io, pe care nici nu știu cum să-l descriu, în afara faptului că începi ca un cerculeț mic și, mâncându-i pe alții, crești mai mare. Cam ciudată explicația mea, dar jocul este destul de distractiv pentru perioade scurte de timp.

Există mai multe motive pentru care site-ul preferat al milioanelor de copii și adolescenți s-a închis. Primul și cel mai important motiv a fost încetarea suportului pentru Adobe Flash. Majoritatea, dacă nu chiar toate, jocurile de pe site-uri cum ar fi Miniclip au avut de suferit enorm după ce Adobe a decis că Flash nu va mai exista. Dacă jocurile făcute în Flash nu au fost portate în HTML5 de către oamenii care le-au făcut, atunci ele s-au pierdut în negura timpului.

Celălalt motiv foarte important este că audiența pe care Miniclip o avea acum 10-15 ani a crescut și s-a maturizat, iar copiii din generația aceasta au acces la jocuri de multe ori mai bune, și mult mai ușor pe deasupra. Plus că, majoritatea copiilor folosesc telefonul sau tableta părinților, iar mai toate jocurile de genul merg doar pe PC.

Miniclip

Astfel, sutele de ore pe care le-am petrecut pe acest site rămân doar o amintire. Una dintre cele mai plăcute amintiri ale mele, pe care cu siguranță o să o am toată viața. În numele tuturor celor cărora le-ai făcut copilăria mai frumoasă, rămas bun, Miniclip!

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button