MORE

Companiile nu au voie să încalce dreptul la viața privată a angajaților

Cu an de zile în urmă vă informam despre procesul unui om numit Bogdan Bărbulescu, care a fost concediat de la compania unde lucra, deoarece folosea contul de muncă de pe Yahoo Messenger pentru a trimite mesaje personale.

În acea decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului a fost acordat câștig de cauză angajatorului, ceea ce stabilea un precedent incomod prin care se cam spunea că o companie poate să spioneze fără griji asupra personalului. Dar după un apel, această decizie a fost inversată.

Curtea a decretat în cele din urmă că angajatorul nu a făcut tocmai clar faptul că toate comunicațiile angajatului ar fi monitorizate sau folosite în public. Nici măcar nu au fost oferite motive pentru care comunicațiile sale să fie urmărite în primul rând, din moment ce nu a pus în pericol securitatea informațiilor companiei.

Inversarea deciziei este un pas în direcția bună și mai puțin distopică a viitorului, în care companiile sunt obligate să își informeze angajații că le sunt monitorizate comunicațiile.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button