MORE

CEDO decide ca sefii au voie sa iti vada mesajele private

Daca aveti obiceiul sa folositi servicii de comunicare pentru a trimite mesaje personale private in timpul muncii, ar fi bine sa fie mesaje relevante pentru slujba voastra, pentru ca exista acum un precedent legal care sa permita sefilor sa le citeasca.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a luat saptamana aceasta o decizie a carei consecinte ar putea fi foarte importante.

In anul 2007, un bucurestean numit Bogdan Mihai Barbulescu a fost concediat de la compania pentru care lucra, deoarece s-a luat in considerare ca folosirea contului de Yahoo Messanger, facut pentru a-si indeplini slujba, pentru a trimite mesaje private logodnicei si fratelui sau era o incalcare a regulamentului intern al companiei.

Initial, acesta a atacat in justitie decizia companiei, dar tribunalul a decis ca desfacerea contractului de munca nu a incalcat in vreun fel legea. In cele din urma, Barbulescu a depus o plangere la CEDO, iar dupa mai bine de 5 ani de zile s-a ajuns la o decizie finala.

Curtea Europeana a decis ca instantele nationale au luat o decizie corecta, chiar daca in esenta asta inseamna ca angajatorul are dreptul sa iti monitorizeze in secret comunicatiile personale.

Asa ca de acum inainte, aveti grija mai mare ce faceti la locul de munca.

[The Telegraph]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button