PCTECHTech&IT

Command Prompt va deveni în curând Windows Terminal

Prompterul de comandă este pe cale să devină un pic mai frumos și mult mai personal. La conferința Microsoft Build în Seattle, compania a anunțat Windows Terminal, un instrument de linie de comandă cu noi caracteristici și opțiuni de personalizare. Va vedea lumina zilei cândva la mijlocul lunii iunie.

Programul va avea mai multe tab-uri, teme și opțiuni de personalizare. Acesta va utiliza diferite fonturi și emoji și, de asemenea, redarea textului va fi accelerată de placa video. Temele pot fi aplicate diferitelor tab-uri, dacă doriți să colorați codul pe spațiu de lucru. De asemenea, va exista o categorie pentru extensii pentru a crea un grup de addon-uri.

Microsoft a declarat că Terminal va face linia de comandă mai bună pentru Windows cu un mediu pentru cei care utilizează „PowerShell, Cmd, Windows Subsystem pentru Linux (WSL) și toate formele de aplicație de linie de comandă„.

Se zvonește că Windows Terminal nu va înlocui imediat prompterul existent (Microsoft dorește să se asigure că utilizatorii nu sunt lăsați fără compatibilitate), dar Microsoft caută modalități de a face Terminal aplicația implicită pentru tot ce înseamnă linie de comandă.

Microsoft anunță, de asemenea, Microsoft Windows Subsystem pentru Linux 2 (WSL 2) și a introdus un kernel Linux în Windows. Dar acesta este subiectul unui alt articol.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button